Fritidshem

Sandersdalsskolans fritids

På Sandersdalsskolan finns fritidshem både i den norra och den södra delen av skolan.
På norr heter avdelningarna Månstenen, Juvelen, Smaragden, Pärlan och Diamanten och på söder har vi Opalen, Rubinen och Safiren.

Fritidsavdelningar

Fritidshemmet Norr 4 st. avdelningar, åk F-1
Månsten
Telefon: 072-209 76 05, Adam Engelbrektsson, Isabelle Andersson & Jesper Lyxell

Juvelen
Telefon: 072-209 76 07
Eva Berggren, Tilde Hibelle & William Hjalmar

Diamanten
Telefon: 079-066 58 18
Caroline Niklasson, Emma Dejevik & Rainer Rangell

Smaragden
Telefon: 070-165 85 48
Madeleine Erlandsson, Matilda Hermansson & Said Kasabian

Fritidshemmet Söder 4 st. avdelningar, åk 2–3
Opalen
Telefon: 070-785 83 02
Durade Al Hilali, Henrik Blomqvist & Emelie Johansson

Rubinen
Telefon: 070-161 28 49
Fredrik Korn, Jonathan Lundström & Elias Robertsson

Safiren
Telefon: 070-165 85 49
Matilda Dunkel, Saga Eriksson & Susanne Karlsson

Korallen
Telefon: 072-987 51 44
Isabelle Börjesson & Hanna Johansson

Vi önskar att ni i möjligaste mån kommunicerar med de olika fritidshemsavdelningarna via SMS då vi inte alltid kan svara i telefon, så återkopplar vi så fort vi kan.

Fritidshemmets uppdrag

Fritidshemmet är ett viktigt komplement till skolan för att skapa mångsidighet, helhet och kontinuitet i barns utveckling och lärande. Fritidshemspersonalen kan med sin kompetens tillföra ytterligare perspektiv. Med sin mer uttalade inriktning på barns sociala utveckling, välbefinnande, omsorg och på gruppen utgör fritidshemsverksamheten en viktig del av barnets vardag.

Fritidshemmet erbjuder barnen en meningsfull fritid. Verksamheten är trygg, rolig och stimulerande där lek och skapande får stort utrymme. Vi har fasta rutiner och återkommande aktiviteter varje vecka.

Leken är barnen viktigaste sysselsättning. Genom frilek tränas det sociala samspelet, exempelvis tur tagning, regler, hänsyn och rättvisa.

Praktisk information

Sandersdalsskolans fritidshem består av åtta avdelningar. Öppettider i huvudsak klockan 6.00-18.00. På fritids serveras frukost klockan 7.15. När skolan slutar kommer barnen till fritids. Vi kontrollerar att alla barn har kommit, cirka klockan 14.00 äter vi mellanmål.

Gemensam stängning sker dagligen på Norr i Diamanten och på Söder i Opalen, cirka klockan 16.55 .

Fritids är öppet för barn vars föräldrar arbetar eller studerar. Tillsynsbehovet utgörs av arbetstider/studier + restid. Under föräldrarnas semester, lov eller annan ledighet är barnet inte berättigat till barnomsorg.

Schema för barnens vistelsetid på fritids ska lämnas så snabbt som möjligt. Detta görs i Edlevo-appen. För mer information se på Uddevalla kommuns hemsida eller via denna länk: Edlevo. Om tiderna förändras måste detta meddelas direkt. Vi vill att barnen går med hem på den avtalade tiden. Om barnen skall följa med en kamrat hem ska detta göras upp av föräldrarna, dagen innan och meddelas fritids.

Om någon annan hämtar barnet vill vi veta det, vi lämnar inte ut era barn till okända personer. När du är ledig är barnen hemma. Om du till exemple blir försenade ring oss och meddela det, barnen kan bli oroliga.

Under sommaren samarbetar vi med andra fritidshem. Information om detta går ut i mars månad samtidigt som vi undersöker behovet av barnomsorg under sommaren.

Kläder till barnen: Om barnen smutsar ner sig eller blir blöta, så är det bra om ombyteskläder finns till ditt barn på fritids. Regnkläder och stövlar är också önskvärt. Märk kläderna med barnets namn! Skolan ansvarar inte för borttappade kläder.

Vi som arbetar på fritids är fritidspedagoger. Vi har tystnadsplikt. Om du undrar över något i vår verksamhet fråga gärna.

Förslag på sidor