Västerskolan

Västerskolan ligger med närhet till både centrum och fina grönområden. På Västerskolan går ca 450 elever i årskurserna 6-9.

Kunskap, trivsel och trygghet är för oss särskilt viktiga begrepp och som en länk i detta arbete har vi vår elevhälsopersonal. I elevhälsan arbetar specialpedagoger, kurator, skolsköterskor, socialpedagoger, speciallärare och studie- yrkesvägledare. Deras särskilda uppgift är att främja hälsa hos alla elever, men med särskilt fokus på de elever som är i behov av särskilt stöd, och det gör de tillsammans med lärare och övrig personal på skolan. På skolan finns alltid personal i elevernas rastmiljö med uppgift att skapa god stämning och trygghet.

På Västerskolan är skollunchen viktig och att den erbjuds i en trygg och positiv miljö. Vår duktiga matpersonal serverar varje dag nylagad mat, salladsbord och alternativa rätter i vår skolrestaurang West kitchen.

Västerskolan har ett härligt bibliotek mitt i skolhuset. I biblioteket finns både skönlitteratur, facklitteratur och tidskrifter. Här finns också möjlighet att via ett söka information, fakta och arbeta med olika skoluppgifter eller göra läxor/hemuppgifter. I biblioteket finns varje dag vår bibliotekarie till hands.