Västerskolan

Västerskolan ligger med närhet till både centrum och fina grönområden. På Västerskolan går knappt 500 elever i årskurserna 6-9. På Västerskolan anser vi att det är viktigt att alla elever äter en komplett och näringsriktig skollunch varje dag i en trygg och positiv miljö. Vår duktiga matpersonal serverar därför varje dag egen lagad mat, salladsbord och alternativa rätter i vår skolrestaurang West Kitchen. Vi erbjuder också våra elever möjlighet att äta frukost på skolan till självkostnadspris, för närvarande 8 konor.

Trivsel och trygghet är ett ledord i vårt dagliga arbete och som en länk i detta arbete har vi vår elevhälsopersonal. I elevhälsan arbetar specialpedagoger, kurator, skolsköterskor, socialpedagoger, speciallärare och studie- yrkesvägledare. Deras särskilda uppgift är att främja hälsa hos alla elever, men med särskilt fokus på de elever som är i behov av särskilt stöd. På skolan arbetar också två skolvärdar med uppgift att skapa god stämning och arbeta nära ungdomarna.

Västerskolan har ett härligt bibliotek, mitt i huset. I biblioteket finns både skönlitteratur, facklitteratur och tidskrifter. Här finns också möjlighet att via ett söka information, fakta och arbeta med olika skoluppgifter eller göra läxor/hemuppgifter. I biblioteket finns varje dag vår bibliotekarie till hands.