Västerskolan

Västerskolan har ett härligt mediatek, mitt i huset. Här har vi samlat böcker, tidningar och datorer - allt som behövs för skolarbetet. I mediateket finns både skönlitteratur, facklitteratur och tidskrifter. Här finns också möjlighet att via ett stort antal datorer söka information, fakta och arbeta med olika skoluppgifter eller göra läxor/hemuppgifter.

På Västerskolan anser vi att det är viktigt att alla elever äter en komplett och näringsriktig skollunch varje dag i en trygg och positiv miljö. Vår duktiga matpersonal serverar därför varje dag egen lagad mat, salladsbord och alternativa rätter i vår skolrestaurang West Kitchen. Vi erbjuder också våra elever möjlighet att äta frukost på skolan till självkostnadspris, för närvarande 8 kr.

Trivsel och trygghet är ett ledord i vårt dagliga arbete med eleverna och som en länk i detta arbete har vi vår elevhälsa. I elevhälsan arbetar specialpedagog, kurator, skolsköterska och yrkesvägledare och deras särskilda uppgift är att främja hälsa hos alla elever, men med särskilt fokus på de elever som är i behov av särskilt stöd. På skolan arbetar också två skolvärdar med uppgift att skapa god stämning och arbeta nära ungdomarna.