Pedagog Uddevalla
Välkommen att ta del av Uddevalla kommuns blogg för skolutveckling. På Pedagog Uddevalla vill vi dela goda exempel på utvecklingsarbete och stödja pedagogers och skolledares professionella utveckling - allt i övertygelsen om att det är tillsammans vi kan åstadkomma förändring. Vi gör varandra bra!
-
Lucka 15: Kartläggningsmaterial som ökar skolanknytningen
Särskilda undervisningsgruppen Källan skickar en julhälsning med tips på kartläggningsmaterial som kan hjälpa dig, din elev samt vårdnadshavare att få ett helhetsgrepp på skolsituationen och vad som fungerar och inte. .
Läs hela inlägget
-
Kartläggningsmaterial i förskoleklass ger stöd i undervisningen
Det nya obligatoriska kartläggningsmaterialet i förskoleklass har inneburit både en utmaning och ett stöd i undervisningen för pedagogerna. Med hjälp av kollegialt lärande har de stöttat varandra i implementering, uppföljning och utvärdering av materialet.
Läs hela inlägget
-
Föreläsare som besökt oss under läsåret 19/20
Effektiviseringar och pandemier till trots, vi har haft ett läsår med omfattande skolutveckling och hela fyra namnkunniga föreläsare på besök. Här kommer en återblick och sammanfattning.
Läs hela inlägget
-
Nätverksträffar i digital form
I rådande Covid-tider kompetensutvecklar sig fritidspedagogerna digitalt. 18 maj anordnade utvecklingsenheten en digital nätverksträff för Uddevallas kommunala Fritidshem.
Läs hela inlägget
-
Lektionsdesign och faserna “Avsluta lektionen” samt “Bedöm undervisningen formativt”
Differentierad undervisning ger eleverna möjlighet att arbeta på olika nivåer och olika sätt inom samma kunskapsområde. Undervisningen differentieras genom att aktiviteterna innefattar variation i tempo, nivå, omfång, metod och intresse och därmed bättre förutsättningar att passa fler elever i klassen. Det är aktiviteten som differentieras, inte eleverna som ska delas upp i olika nivågrupper. Differentierad undervisning innebär att vi främjar en variation av sätt att lära, träna och visa kunskap...
Läs hela inlägget
-
Om en elev missar mycket undervisning… hur gör vi då?
Tips och råd till lärare för äldre elever från universitetsadjunkt Anna Karlefjärd.
Läs hela inlägget
-
Pedagoger fördjupar sina kunskaper inom betyg och bedömning
Den 8 januari samlades cirka 600 lärare, specialpedagoger och rektorer under två sittningar för att lyssna till Anna Karlefjärds föreläsning om betyg och bedömning. Det blev en bra och givande start på terminen för deltagarna.
Läs hela inlägget
-
Rutiner och nyfikenhet- inledande faser i en lektionsdesign
Arbetet med människor och lärande innebär ett komplext uppdrag och att vi aldrig blir fullärda. Men att snegla på framgångsrika pedagogers bästa tips är ett bra sätt för att underlätta, utveckla och hålla sig ajour i arbetet. Skolutvecklare Charlotta guidar dig här genom första delen i specialpedagog Helena Wallbergs konkreta metod för att formge en lektion.
Läs hela inlägget
-
Differentiera mera: så skapar du en tillgänglig lärmiljö för alla elever
- Vi i skolan har skyldighet att skapa en bred och tillgänglig ordinarie undervisning, som omfattar alla elever, istället för att prata så mycket om extra anpassningar. Så sa specialpedagogen och författaren Helena Wallberg när hon föreläste för skolpersonal den 4 september på Östraboteatern.
Läs hela inlägget
Eller kontakta oss
Kommunen@uddevalla.se
0522-69 60 00