Vad gör skolbibliotekarierna?

13 februari 2018, kl. 15.09

Grundskolan har fyra skolbibliotekarier, de tillhör Utvecklingsenheten och har för tillfället sitt kontor på Äsperödsskolan. Vi tittade in och frågade - Vad gör ni just nu?

skolbiblioteket på inblicken

Mariann: Jag och Jennie jobbar med källkritik i år 2 på Ljungskile, vi kallar upplägget för Sant eller falskt och använder bland annat material från UR samt korta otroliga berättelser som eleverna får undersöka sanningshalten i. Sen är jag i startgroparna med Deckarskrivarskola hos år 4 på Unneröd. I fyra veckor ska vi läsa, prata och skriva deckare.

Cajsa: Jag samordnar kulturinsatser i grundskola och så här i början av året går mycket tid till det: Teatern, Skapande skola och samverkan med olika kulturaktörer i Vårt hållbara Uddevalla 2030. Annars är det läsning och boksamtal i år 7 som gäller, jag har just avslutat en omgång på Väster och efter lovet är det Norgårdens tur.

Birgitta: Jag har just blivit färdig med de mobila klassrumsbiblioteken för år 3 på Hovhult. Vi har köpt in massor av böcker med syftet att inspirerea eleverna till att läsa många lättillgängliga böcker. Att inspirerea till läsning är också syftet med läsgrupperna i år 3 på Sommarhemmet, ena klassen är i full gång och den andra startar efter lovet.

Jennie: Jag har haft mycket fokus på källkritik den sista tiden. Vi har olika upplägg för alla årskurser, nu senast var jag i en nia på Norgården i samband med att eleverna skrev argumenterande text i SO. På Norgården har vi också hjälpt till att få ordning i nya bibliotekslokaler och denna veckan ska vi gå igenom och gallra bland faktaböckerna.

Kontakta skolbibliotekarierna om ni behöver stöd eller har utvecklingsidéer som rör skolbiblioteket och organisation av skolans medier, läsning av skön- och facklitteratur samt informationssökning och källkritik. På inblicken finns flera olika lektionspaket och ett stort utbud av boklådor.

 

https://inblicken.uddevalla.se/min-forvaltning/forvaltningar/barn-och-utbildning/grundskola/grundskola/skolbibliotek-uddevalla.html

https://skolbibliotekuddevalla.blogspot.se/

Funktionsbrevlåda Skolbibliotek <skolbibliotek@uddevalla.se>

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  Vänligen verifiera att du inte är en robot

  300

  Eller kontakta oss

  Telefonikon

  0522-69 60 00