Skolbio

25 februari 2018, kl. 16.25

Det var många år sedan vi hade någon form av skolbio i grundskolan, nu gör vi ett försök att återuppta denna verksamhet. Tisdagen den 13 mars finns det plats för alla sexor och sjuor på Biostaden, kl. 9.30 eller 12.30. 

filmposter I kill giants

Eleverna ser säkert mycket film på sin fritid men skolbio är något annat. Det är ett tillfälle att se utvald kvalitetsfilm tillsammans. En gemensam bioupplevelse som kan ge impulser till fortsatt kunskapssökande, stimulera nyfikenheten, väcka känslor och tankar, ge inspiration till eget skapande och möjliggöra identifikation med människor i olika livssituationer och kulturer. Att se film är helt enkelt ett oslagbart sätt att levandegöra teman och problemställningar på ett sätt som eleverna själva förstår och kan ta till sig.

Vi arrangerar detta i samverkan med Filmfestivalen Corax, Göteborgs Lilla Filmfestival samt Biostaden.

Seriemagasinet som filmen är baserad på finns för utlån hos Skolbibliotek Uddevalla och alla lärare får ett metodmaterial för att arbeta med film i skolan. http://www.kulturivast.se/sites/default/files/document/filmkanslor_180213.pdf

Anmäl ert intresse på inblicken/grundskola/kulturiskolan/biodag.

Behöver ni buss till bion så boka och fakturera på samma sätt som vid teaterbesöken.

Kontakta Cajsa Gustafsson om ni har synpunkter, vill hjälpa till att planera och arrangera kulturaktiviteter eller om ni undrar över något.

I Kill Giants

Regi Anders Walter. Spelfilm. Storbritannien/USA 2017. Språk Engelska. Svensk text. Längd 1 tim 44 min.

Från 10 år

Barbara bor med sina bröder och sin storasyster, som har ansvaret för familjen. Hon är en bestämd, udda ensamvarg, som blir retad i skolan och spenderar sin mesta tid strövandes på den vilda stranden eller i den hemlighetsfulla skogen. När det verkliga livet blir för tufft tar hon sin tillflykt till en fantasivärld. I den är hon en modig hjälte besatt av ett livsviktigt specialuppdrag – att döda de onda jättarna, som hotar världen. I Kill Giants är en känslomässigt stark och storslagen historia om hur det är att växa upp och förlora någon, om självkänsla, vänskap och att våga lita på sin omgivning.

 

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  Vänligen verifiera att du inte är en robot

  300

  Eller kontakta oss

  Telefonikon

  0522-69 60 00