Sant eller falskt?

15 maj 2018, kl. 11.38

 

Boka in källkritik-lektioner av skolbibliotekarier under hösten för din klass, gäller årskurs 3-6. Du hittar mer information om genomförande och bokningsformulär på inblicken.

https://inblicken.uddevalla.se/min-forvaltning/forvaltningar/barn-och-utbildning/grundskola/grundskola/skolbibliotek-uddevalla/4-6.html


Sant eller falskt

 

Med hjälp av Andreas Palmers bok Sant eller falskt får eleverna höra en historia. De får sedan göra en bedömning om de tror den kan vara sann eller falsk.Tillsammans tar vi reda på svaret.

Några av frågorna som brukar komma upp är: vem har skrivit artiklarna på Wikipedia? Vad är syftet med det som skrivs på nätet? Är webbsidorna som eleverna hittat till för att informera eller sälja något? Vad kan det innebära att en nyhet är gammal?

Allt redovisas i en folder skriftligt så att du får kännedom om elevernas förmåga att hitta och jämföra källor.

Koncpetet bygger på skolverkets Kolla källan, Gleerups källkritik med Källspanarna och VÖL-arbetsmodell (Vet, Önskar Veta, Lärt mig).

Har du andra önskemål som du vill att vi ska ta upp med eleverna såsom exempelvis copyright, bildsökning, informationssökning kopplat till ditt ämne eller något annat som du vill att vi ska lyfta, är du varmt välkommen med dessa.

Vill du boka detta eller något annat hör av dig till:

skolbibliotek@uddevalla.se

Kategori

Skolbibliotek

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  Vänligen verifiera att du inte är en robot

  300

  Eller kontakta oss

  Telefonikon

  0522-69 60 00