Kulturhöst grundskolan 2018

16 augusti 2018, kl. 15.43

Kulturhösten inleds med en träff för pedagoger  i grundskolan där vi kommer att presentera föreställningarna och övriga arrangemang. Det kommer också finnas utrymme för att utbyta erfarenheter med andra skolenheter om hur kulturen kan bidra till elevernas lärande.

västra götalands unga symfoniker

Foto Pontus Johansson, bild från Kultur i Väst

Programmet för höstens föreställningar hittar ni på Inblicken och som vanligt kommer det i pappersform till skolorna med. Denna termin gäller det alla elever i år 2, 3, 4, 8 & 9.

Regionteater Väst jobbar sedan något år tillbaka med temat Motstånd och särskilt föreställningen Kommunen för de äldsta känns aktuell nu i valtider. Premiärdatum är 7 september så boka så snart som möjligt. Teatern behöver också er hjälp med provpublik innan premiären. Vill du hjälpa till så kontakta Helena Wilén snarast på 0736-45 74 81, då ingår även en workshop eller ett samtal med ensemblen efter föreställningen.

Föreställningarna är en del av kommunens kulturgaranti för grundskolan. Har du synpunkter, frågor eller idéer som rör kultur i skolan, kontakta gärna mig! Alla som är intresserade av utbudet och hur man kan använda konst och kultur för lärandet är välkomna till en kulturträff den 28 augusti. Anmäl er på inblicken, lokal meddelas senare. https://inblicken.uddevalla.se/min-forvaltning/forvaltningar/barn-och-utbildning/grundskola/grundskola/kultur-i-skolan/kulturombud.html

Under hösten kommer vi på grund av sparåtgärder inte kunna genomföra Kulturfriluftsdag på Bredfjället eller Filmdag för år 6-7, vi hoppas återkomma med det till våren istället.

Däremot kan vi erbjuda:

 • Dansworkshop Kropp i rum, för år 1, begränsat antal.
 • Konsert för år 5 med Västra Götalands unga symfoniker.
 • Musikworkshop Folkungar för år 2-6, begränsat antal.
 • Musikteater för år 7-9, Maria Johansdotter om en transperson i 1700-talets Sverige.

Och missa inte Bohusläns museums skolprogram, en guldgruva för konst, historia, natur- & kulturarv

Info om allt detta finns på Inblicken så klart, anmäl er där eller kontakta undertecknad, och glöm inte redovisning av skapande skola för 2017/2018 senast 14 september.

Glad höst önskar Kultur i skolan

cajsa.gustafsson@uddevalla.se, tfn 69 71 65

Anmälan och info på inblicken Min förvaltning/Grundskola/Kultur i skolan


Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  Vänligen verifiera att du inte är en robot

  300

  Eller kontakta oss

  Telefonikon

  0522-69 60 00