Beethoven på utflykt med Uddevallas grundskolor

2 oktober 2018, kl. 14.02

Våra elever bjöds på dramatiserad konsert när Västra Götalands ungdomssynfoniker besökte Östraboteatern.

Drama och musil när Vägus gästade Östraboteatern

Den 2/10 höll Vägus, Västra Götalands ungdomssymfoniker, två konserter på Östraboteatern för fyror, femmor och sexor från några av Uddevallas grundskolor.

Konserten hade namnet "Beethoven på utflykt" och förutom en fartfylld föreställning med duktiga musiker fick publiken även en kortfattad instrumentgenomgång samt ett stycke spännande musikhistoria presenterad i ett historiskt sammanhang. Vi får lära oss om Beethovens kamp för att bli en stor kompositör. Detta trots en hörselskada som drabbade honom redan i 30-årsåldern, och som med tiden gjorde honom helt döv. Symfoniorkestern framförde bland annat kända stycken som Ödessymfonin, Für Elise, Månskenssonaten och "Månaderna" ur nionde symfonin.

Vägus består av runt 80 unga musiker som är mellan 14 och 20 år gamla. Orkestern förnyas ständigt och bara dirigenten Simon Phipps har varit med sedan starten 2000.

Missade du och din klass konserten? Det finns fler härliga kulturevenemang som du kan erbjuda dina elever. Kolla in Kulturkatalogen på Inblicken.

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  Vänligen verifiera att du inte är en robot

  300

  Eller kontakta oss

  Telefonikon

  0522-69 60 00