Fira miljöundervisningens dag 14 oktober

8 oktober 2018, kl. 11.45

Den 14 oktober firas miljöundervisningens dag, 40 år efter FN:s första miljöundervisningskonferens. Som inspiration för er undervisning för hållbar utveckling kommer här exempel från några olika organisationer.

Äventyr & klimatförändringar

Äventyrarna Glenn och Sören har avslutat sin klimatexpedition och är nu de första någonsin som rott runt den norska ögruppen Svalbard. Du som är lärare kan använda material från resan i din undervisning. Det är ett konkret och spännande sätt för årskurs 4-6 och 7-9 att arbeta med de globala målen. Expeditionen har fokus på klimatförändringarna i Arktis med utgångspunkt i fyra av de globala målen. Läs mer på Naturskyddsföreningens webbplats

Mat på hållbar väg

Att bli en medveten konsument är viktigt när vi ska minska våra ekologiska fotavtryck och rätta in vår konsumtion efter vad planeten Jorden tål. Lär er mer om mat på hållbar väg på wwf:s webbplats.Det finns material för för både yngre och äldre målgrupper.

Lektionstips utifrån alla ämnen

Håll Sverige Rent tipsar om användbara verktyg och material i de flesta ämnen på sin webbplats. Här kan man exempelvis få hjälp med att genomföra en skräpmätning på skolgården, tillverka snygga mobilfodral av gamla slipsar eller varför inte bli eko-detektiver och undersöka maten i matsalen. Det finns material för för både yngre och äldre målgrupper, och en bra sökfunktion utifrån både ämne och ålder.

Kontakta gärna mig, helene.grantz@uddevalla.se, om ni vill diskutera och få stöd i arbete med lärande för hållbar utveckling på er skola.

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  Vänligen verifiera att du inte är en robot

  300

  Eller kontakta oss

  Telefonikon

  0522-69 60 00