Klimat, kaffe och konst

Utvecklingsenheten bjuder in till pedagogträff på Bohusläns museum 5 februari klockan 15.00-17.00.

Rescue Blanket for Kebnekaise, Bigert & Bergström, Bohusläns museum

Verket Rescue Blanket for Kebnekaise ingår i utställningen The Climate Fix med konstnärsduon Bigert & Bergström på Bohusläns museum

Utvecklingsenheten erbjuder stöd till dig som pedagog för att utveckla metoder och använda olika lärmiljöer i samband med flera kulturarrangemang med fokus på lärande för hållbar utveckling. Vi träffas och diskuterar hur det kan gå till den 5 februari. Det kommer finnas något för alla årskurser och ämnen med tonvikt på natur- och samhällsorienterande ämnen samt estetiska uttryck. Alla intresserade pedagoger i grundskolan är välkomna!

Träffen inleds med en specialvisning av utställningarna The Climate Fix och Min djuriska park. Därefter blir det fika och mer information om vilket stöd som finns att få. Eftermiddagen avslutas med ett smakprov på den workshop som kan bokas kopplat till utställningarna Min djuriska park och Reuse.

Här är några förslag och exempel på arrangemang som vi kommer att erbjuda under 2019. Information kommer att uppdateras kontinuerligt på inblicken.

Save the queen

Tävling i samverkan med bland annat Göteborgs botaniska trädgård, för år 4 & 5. Obs, anmälan senast 1 februari. Klassen kan få stöd i arbetet från utvecklingsenheten, museets pedagoger samt eventuellt filmpedagog. Självklart kan ni jobba med pollinatörer i andra årskurser och få samma stöd. I boken Att lära in ute för hållbar utveckling finns flera övningar. Insektshotellen kan bli ett lyft för skolgårdsmiljön, ett annat förslag på estetiskt uttryck är workshopen Slöjd som kryper där eleverna tovar småkryp.

The Climate Fix

Utställning på Bohusläns museum, till och med 14 april

Boka en lektion i utställningen med museets pedagoger.

Klassen kan få stöd i arbetet av utvecklingsenheten med fördjupning utifrån innehållet i utställningen: klimatförändringarna, glaciäravsmältning, biologisk mångfald, källkritik, mm. Även på lokal nivå med fältstudier om hur Uddevalla kan påverkas av klimatförändringar och vad som görs för att förebygga effekterna.

Min djuriska park

Utställning på Bohusläns museum, 26 januari-14 april.

Boka en lektion i utställningen med museets pedagoger, antingen med fokus på de olika arternas speciella karaktär och utseende eller en skapande workshop med återvinningsmaterial. Skolprogram. Varför inte låta sig inspireras och fortsätta arbetet på skolan med en egen utställning.

Klassen kan få stöd i arbetet av utvecklingsenheten med fördjupning utifrån djurens perspektiv. Kan man skapa konst för djuren?

Re:use

Utställning på Bohusläns museum som öppnar i slutet av vårterminen och pågår under höstterminen. Boka en lektion i utställningen med museets pedagoger. Skolprogram. Varför inte låta sig inspireras och fortsätta arbetet på skolan med en egen utställning i återvinningsmaterial.

Moby Dick - Ghost Nets

Workshop med konstnären Karl Chilcott till hösten för år 2. Eleverna skulpterar båtformer i färskt virke. Passa på att undersöka havsstranden, både vad gäller djurliv och skräp med stöd av utvecklingsenheten. Lektionen Vad händer i havet? med museets pedagoger. Självklart kan andra årskurser som vill jobba med Havet få samma stöd.

Till detta kommer till exempel massor av aktiviteter och övningar från böckerna "Att lära in ute", skönlitteratur - aktuella barn- & ungdomsböcker med tema hållbarhet, klimat och hav samt olika metoder för faktafördjupning. Vi planerar även en filmdag med temat hållbarhet, klimat och hav samt tar tacksamt emot era förslag och önskemål. 

Håll utkik på inblicken eller anmäl ditt intresse till cajsa.gustafsson@uddevalla.se så håller vi er uppdaterade. Vi ses den 5 februari!

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300