Fira Världsbokdagen 23 april

Uppmärksamma böcker och läsande lite extra den 23 april. Skolbibliotek Uddevalla har fixat färdiga tipspromenader till eleverna på temat böcker.

Varje år firas den 23 april Världsbokdagen, en av Unescos temadagar, för att uppmärksamma boken och upphovsrätten. I Sverige har vi en grundlag som skyddar yttrandefriheten, men på många ställen i världen är yttrandefriheten inskränkt. Idag har journalister blivit ett jagat villebråd för att grupper själva vill styra vilken information om det som händer som ska komma ut. Hot och terror försöker skrämma till tystnad. Det blir allt viktigare att vi värnar det fria ordet och i förlängningen demokratin.

Tipspromenader för eleverna

För att uppmärksamma dagen har Skolbibliotek Uddevalla liksom tidigare år sammanställt material kring dagen i form av färdiga tipspromenader att skriva ut och använda. Materialet finns på skolbibliotekets sida på Inblicken.

Nätverksträff för pedagogerna

Och just denna dag, 23 april, bjuder Skolbibliotek Uddevalla in till nätverksträff för skolbiblioteksansvariga och andra läsfrämjare inom grundskolan. Temat för nätverksträffen är "författarbesök" och ingen mindre än författaren Ulf Sindt kommer till träffen för att berätta om sina böcker. Välkommen!

Skolbibliotek Uddevalla

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300