Författarbesök på Hovhultsskolan

Under vecka 17 har Hovhultsskolans alla elever fått träffa barnboksförfattaren Ulf Sindt.

Författaren Ulf Sindt besökte Hovhultsskolan

Ulf Sindt har skrivit både faktaböcker och skönlitteratur. Under senare år är han mest känd för böckerna om Turbo, den lille killen Bo som kan springa riktigt fort.

Ulf Sindt ser dock sig själv först och främst som berättare. Under veckan på Hovhultsskolan har han roat barn och vuxna med både sanna och påhittade berättelser, vilka ligger till grunden för hans författarskap. Ulfs förmåga att berätta fängslande och dramatiskt har gett eleverna inspiration till det egna läsandet och skrivandet.

Klassbesöken blev mycket uppskattade av både lärare och elever. Ulf Sindt själv tyckte att det var en av de bästa skolor han varit på!

- Ni har ett mycket välkomnande klimat på er skola, säger Ulf Sindt. Lärarnas engagemang inför mitt besök var mycket värdefullt för mig och för eleverna.

Under veckan medverkade Ulf Sindt också vid en nätverksträff för skolbiblioteksansvariga. Där berättade han för deltagarna om de erfarenheter han haft som läsfrämjande fritidspedagog i Stockholm och om och vad han som författare fått vara med om under otaliga klassbeök. Till exempel om när han fick skriva en autograf till en elev som senare rev sönder den när hon förstod att han inte var Ulf Stark.

Varmt välkommen tillbaka, Ulf!

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300