Välkommen till världens första 3D-printade utställning i 100% återvunnet material

Kan du föreställa dig en värld utan skräp? Eller en värld där allt är skräp? Vad är egentligen skräp? Det är frågor som ställs i utställning RE:USE! på Bohusläns museum. Nu på lördag den 25 maj är det invigning, då blir det bland annat städning av Bäveån och karneval i samarbete med Kulturskolan.

utställning reuse bohusläns museum

Utställningen berättar om vår hantering av skräp och skräpets historia men visar också på skräpet som en möjlig lösning för en hållbar utveckling i framtiden.

Under höstterminen 2019 fortsätter utvecklingsenheten att erbjuda stöd till pedagoger för att utveckla metoder och använda olika lärmiljöer i samband med flera kulturarrangemang med fokus på lärande för hållbar utveckling.

Vi planerar bland annat aktiviteter med Kulturcentrum Väst och föreställningen Blå Planet, Vattenmannen & Speed och Den stora skräpshowen samt workshop med konstnären Karl Chilcott. Tillsammans med museets pedagoger kan vi erbjuda visningar och skapande workshops samt vara bollplank för hur ni kan arbeta vidare med dessa frågor i och utanför klassrummet.

Mer information publiceras löpande på inblicken samt skickas ut med hösten kulturprogram.

Kontakta gärna Cajsa Gustafsson (kultur i skolan) eller Helene Grantz (lärande för hållbar utveckling) om ni har frågor eller idéer.

Vernissagekort / Invigningsprogram

10-14.00 Städning av Bäveån – Städningen anordnas av Uddevalla kommun i samarbete med föreningar och Städa Sverige.

12.00 Kulturskolan påbörjar sin karneval på Kungsgatan 32 och går ned till museiparken.

13.00 – 14.00 Invigning av RE:USE och Kulturfesten. Konferencier Da Suss. Timmen kommer utöver tal innehålla inslag av musik, dans, drama och poesi.

14.00 Allsång

14.15-15.15 Modevisning

15.30 – 16.30 Dansföreställning

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300