Läsprojekt för årskurs 2

Sedan många år tillbaka har vi i Uddevalla grundskola genomfört ett läsprojekt som möjliggör att alla elever i årskurs 2 får tillgång till färsk skönlitteratur och får träffa en skolbibliotekarie för läsinspiration. Projektet kallas kort och gott ”Läsprojekt för år 2”. Projektet finansieras med Kulturrådets inköpsstöd.

Även i år satsar Skolbibliotek Uddevalla på läsprojektet för år 2. Läsprojektet för år 2 innebär att man som lärare får ett erbjudande om en boklåda med böcker från det senaste årets utgivning. Boklådan innehåller 10 olika titlar med 4 böcker vardera av samma titel, totalt ca 40 böcker. Klassen får låna böckerna under en period om 6-7 veckor, (från lov till lov). Böckerna delas ut tillsammans med ett besök och bokpresentation av skolbibliotekarierna. Läsprojektet sträcker sig över hela läsåret 2019-2020.

Ett erbjudande om att vara med, samt intresseanmälan skickas ut i v. 36 (början på september) tillsammans med en lista på nya böcker där ni, tillsammans med eleverna, kan vara med och rösta på vilka böcker som ska ingå i boklådan. Mer information om detta kommer. Hoppas att ni vill vara med även detta år!

Vänliga hälsningar,

Skolbibliotek Uddevalla

Cajsa,

Marianne,

Birgitta

Jennie

Bokslukare

Innehåll

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300