Lucka 5: Fler böcker till både elever och personal

I slutet av januari öppnar grundskolans nya bibliotekskatalog Welib. Med den ökar möjligheterna att använda skolbiblioteket som en del i undervisningen för att stärka elevernas språkliga förmåga och digitala kompetens, som det så fint formuleras i läroplanen.

skärmdump welib uddevalla gr

Skolans eget bestånd av böcker blir enkelt att söka och samla i olika teman och dessutom får ni tillgång till både e- & ljudböcker strömmande direkt i katalogen.

För att förmedla guldkornen börjar vi redan nu lägga ut veckans digitala i vår blogg, vars flöde ni också kommer att se i katalogen. Många av böckerna har ni redan tillgång till hos Inläsningstjänst. De ser lite olika ut och har olika möjlighet till att navigera och hoppa bland sidor och kapitel, testa gärna båda och avgör tillsammans med eleverna vilken som passar er bäst.

Så fort katalogen är online kommer vi gärna till ert arbetslag eller skola och visar finesser och möjligheter. Prova er gärna fram själva, vi meddelar så snart inloggningen fungerar. På inblicken lägger vi också upp lathundar och tips allteftersom https://inblicken.uddevalla.se/min-forvaltning/forvaltningar/barn-och-utbildning/grundskola/grundskola/skolbibliotek-uddevalla/welib---var-bibliotekskatalog.html

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300