Lucka 9: Vårens kulturaktiviteter med fokus på verktyg för personal

Som vanligt erbjuder vi scenkonst för alla elever i våra grundskolor. Under vårterminen är der år F, 1, 2, 6 & 7 som står på tur. Vi erbjuder också aktiviteter för år 3 & 4 samt möjlighet till fortbildning med drama-, film-. och museipedagoger.

Omslag Kultur i skolan presenterar vt2020

Innan jul publiceras det fullständiga programmet på inblicken. Du kan redan nu läsa mer om respektive föreställning på https://www.regionteatervast.se/forestallningar/. Programmet mailas också till kontaktpersoner samt skickas i pappersform till alla enheter.

 • VÄLKOMMEN - En varm och inbjudande föreställning om att få vara med, för år F-1.
 • FRÅN Ö TILL Ö - En moralfilosofisk undersökning om människors värde, för år 2.
 • DRÖMLEK - En lustfylld dansföreställning i en fantasifull värld, för år 6.
 • DJUNGELFEBER - En klassrumsföreställning om djuriskhet och mänsklighet, för år 7.
 • Buss och visning på Vitlycke museum för år 3.
 • Författarbesök med Thomas Halling för år 4.

Vill du själv se föreställningen innan så prata med Helena Wilén på Regionteater Väst när du bokar era platser. Teatern erbjuder också föreläsning eller workshop för pedagoger, Prata scenkonst, där de presenterar en metod för klassrummet som kan hjälpa er att komma vidare i analyssamtalet efter föreställningen tillsammans med eleverna.

På Bohusläns museum visas fortfarande utställningen RE:USE, missa inte att boka en visning eller lektion med museets pedagoger. https://www.bohuslansmuseum.se/for-skolan/skollektioner/ Museets fullständiga skolprogram presenterar kommande utställningar och vill du och ditt arbetslag veta mer om hur museet kan användas som en lärresurs för alla årskurser så kan de erbjuda personalvisningar, workshops och samtal om museet som lärmiljö.

Är du eller din personalgrupp intresserad, kontakta Cajsa Gustafsson med önskemål samt förslag på tid och plats så syr vi ihop något som passar just era behov.

Vi har dessutom under hösten inlett ett samarbete med Kultur & fritid i arbetet med Film - av, för och med unga. Redan 7 januari har vi en heldags fortbildning med Filmcentrum. Kontakta Cajsa Gustafsson direkt om du är intresserad av filmrelaterade aktivitet även om du inte kan delta nu i januari, så att du inte missar nästa tillfälle.

Mer information publiceras löpande på inblicken.

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  Vänligen verifiera att du inte är en robot

  300