Bokenäs femmor visar sitt arbete om fåglar på Bohusläns museum

Under våren 2020 arbetade dåvarande årskurs fyra på Bokenäs skola med tema fåglar tillsammans med Bohusläns museum. Nu kan man se klassens arbete i utställningen "Vi fåglar" på museet.

Eleverna har skapat och avbildat fåglar på olika sätt och resultatet kan man ta del av på Bohusläns museum.

Temaarbetet har haft utgångspunkt i hållbar utveckling och klassen har lärt sig om hur vi människor påverkar fåglarnas livsmiljö. Eleverna har också studerat olika fågelarter och använt olika tekniker för att avbilda dem. De har också skapat fåglar med skräp som de hittat på stranden. Eleverna har skrivit berättelser och gjort animerade filmer med så kallad greenscreenmetod.

Den 19 september medverkade klassen vid invigningen av utställningen Vi fåglar, som är en stor utställning på Bohusläns museum om framförallt de fåglar som häckar i Sverige eller passerar Sverige under sina flyttningar. Utställningen är indelad i tio delar som tar upp olika perspektiv kring fåglarnas liv.

En del av elevernas arbete har skett utomhus och barnen har fått träffa pedagoger från Bohusläns museum, som Jan Uddén, Fredrick Löfdahl, Birgitta Åhlund och Sofie Henryson. I skolan har eleverna fått stöd av skolans pedagoger i olika ämnen, som musik, teknik, svenska, bild och musik.

 - Barnen har uppskattat temaarbetet otroligt mycket, säger Marita Viktorsson, lärare på Bokenäs skola. Arbetet innehöll många olika delar som de lärt sig jättemycket om. De säger att de tränat mycket på samarbete, på att ha tålamod och ta ansvar. De har lärt sig om fågelarter, olika typer av textskrivning - både faktatexter och manusskrivning - och om användning av olika appar för animation och ljud. Barnen känner en oerhörd stolthet över sitt gemensamma fågelarbete.

Utställningen Vi fåglar går att besöka på museet fram till 11 april 2021.

För mer information kontakta gärna

Marita Viktorsson
Lärare Bokenäs skola

Cecilia Myrehag
Lärare bild Bokenäs skola

Eleverna står på museet och sjunger

Eleverna medverkade vid invigningen av utställningen "Vi fåglar" på Bohusläns museum den 19 september

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300