Digitala filmfestivaler i oktober och november

Vi som vill bli bättre på att jobba med film i skolan har en härlig tid framför oss. Ett webbinarium på tema film samt tre festivaler med kvalitetsfilm, föreläsningar, workshops och arbetsmaterial utvalt för skolan står för dörren. Allt digitalt såklart.

Uddevalla Eco Film Festival
 • Tisdagen den 13 oktober står filmens roll i skolan på agendan i ett webbinarium där Filminstitutets vd Anna Serner möter Skolverkets generaldirektör Peter Fredriksson.
 • 19 oktober startar Prisma - en filmfestival för alla barn och unga.
 • 1 november startar vår egen Uddevalla Eco Film Festival.
 • 16 november startar MRF - filmfestival för mänskliga rättigheter

Är du intresserad av webinariet med Filminstitutet och Skolverket så hittar du mer info här

Prisma arrangeras av Göteborg Film Festival 19 oktober - 1 november. Det digitala filmpasset innehåller 6 filmer och 9 workshops. Här finns filmer även för de allra yngsta, kanske något för fritidshemmen på lovet!

Uddevalla Eco Film Festival är en månad fylld med filmer och evenemang som sätter fokus på klimat och miljö, människans påverkan och vad vi som individer kan göra. Det offentliga programmet hittar du hos Bohusläns Museum.

MRF - filmfestival för mänskliga rättigheter arrangeras av Filmcentrum 16-20 november. Sju filmer erbjuds online för skolor i Västra Götaland, från årskurs 4 till gymnasiet.

Under Kultur i skolan på inblicken finns mer info. Vi hjälper till med handledningar, metodmaterial och finansiering för grundskolan. Vi ser gärna att ni delar med er av tankar och erfarenheter om att jobba med film i skolan. Förhoppningsvis kommer det en dag då vi kan erbjuda visningar i biografmiljö igen. Håll dig uppdaterad via inblicken.

Kategori

Kultur i skolan

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  Vänligen verifiera att du inte är en robot

  300