Lucka 16: Legilexi

För att alla barn ska lära sig läsa stöttar LegiLexi lågstadielärare med användarvänliga verktyg, inspiration och bra material att använda i läsundervisningen.

Bild från legilexi.se.

Övningen Ljudjakt: Inspiration till läsundervisningen

I övningen “Ljudjakt” får eleverna träna den fonologiska medvetenheten och göra en analys av enklare ord. Eleverna får till uppgift att identifiera ett givet bokstavsljud genom att hitta föremål i klassrummet som innehåller det aktuellt bokstavsljudet. Övningen går även bra att genomföra utomhus eller som en modifierad hemuppgift, det vill säga att därhemma leta efter föremål med det aktuella ljudet i och att rita det.

Övningen är en av många övningar som finns i övningsbanken på LegiLexi.se. På sidan hittar vi även inspiration och bra material att använda i läsundervisningen för de yngre eleverna. Övningar, tester, böcker, artiklar, appar och andra verktyg som tagits fram i nära samarbete med forskare och lärare. Som lärare kan du använda materialet i sin helhet eller delar som passar för just dina elever och deras undervisning. Syftet med materialet är att stödja och bidra till elevers läsutveckling och lust att läsa.

Kategorier

Julkalender F-6

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300