Det våras för kulturen

Tack till Regionteater Väst och alla andra aktörer som anpassat sitt utbud efter rådande riktlinjer, med er hjälp så har våra elever fått möjlighet att uppleva många olika uttryck för kunskap. Information om hösten föreställningar finns på Inblicken.  

Nu öppnar museet med med bland annat konstnären Charlotte Gyllenhammar, vars skulptur Ute Jätte blickar ut över Kampenhof. Kommunens sommarlovsprogram är publicerat med mängder av aktiviteter för våra barn och unga. Sommarlovsprogram - Uddevalla kommun.

Akrobater från Cirkusexpressen

Vi på Utvecklingsenheten är så glada att terminen kunde rundas av med flera kulturarrangemang utomhus på skolgårdar och i närområdet. Bryggan avslutade årets samarbete med Cirkusexpressen i Regementsparken. Ytterligare fyra skolor har fått besök av akrobaterna från Cirkuskvarnen. Missa inte deras aktiviteter i sommarlovsprogrammet.

Det blir även lajv i skogarna runt Uddevalla i sommar och Lajvbyrån har besökt både fritidshem och skolor under terminen. Bohusläns Big Band besökte sex skolor med sin Jazzparad. Kulturskolan har haft dansworkshops både digitalt och utomhus. Tio skolor har bokat buss till Vitlycke och andra museum i regionen och Bohusläns museums pedagoger har träffat klasser bland annat på Åleslån.

Är du intresserad av liknande arrangemang till hösten så finns möjlighet till finansiering genom bidraget skapande skola och regionens arrangörsstöd. Utvecklingsenheten samordnar och fördelar stöden för att våra elever ska få använda och ta del av många olika uttrycksformer samt få kännedom om samhällets kulturutbud. Kontakta Cajsa Gustafsson för mer information.

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300