Bokutställning på Grundskolekontoret

För en vecka sedan dukade skolbibliotekarierna upp nya böcker på grundskolekontoret och bjöd in pedagoger som är ansvariga för biblioteken på respektive skola.

bokutställning grundskolekontoret

Så många härliga böcker och underbart att få mötas igen! Det blir roligare och enklare att beställa böcker som en har fått bläddra i. Kvaliteten och bredden på utbudet i skolbiblioteket blir bättre när vi hjälps åt, säger skolbibliotekarie Cajsa Gustafsson.

Böckerna står kvar samlade på vagnar i några veckor om fler vill komma förbi för att läsa och känna. Bland godbitarna finns till exempel Jordens snällaste djur av Jens Hansegård och Anders Nybergs, det senaste tillskottet i lättlästa serien Jordens fakta. Här får vi lära att det inte bara är attack och försvar som gäller för att överleva. Att överleva är också temat i Losing big or losing everything av Niclas Christoffer fast på ett helt annat sätt. Den riktar sig till våra äldre läsare och beskrivs som en blandning mellan Biggest loser och Hungerspelen. Fler exempel på både fakta- och skönlitteratur hittar ni i vår blogg, skolbibliotekuddevalla.blogspot.com

Kontakta skolbibliotek@uddevalla.se om ni vill titta närmare på böckerna, bestäm en tid så visar skolbibliotekarierna er gärna till rätta. Alla skolor kommer få Kulturrådets Barn- och ungdomsbokskatalog med internposten. Vi rekommenderar att varje enhet budgeterar för minst en biblioteksbok per elev och år. Se över om ni har förbrukat årets pengar och kontakta gärna skolbibliotekarierna om ni vill ha hjälp att göra slut på dem. Senast till höstlovet vill vi ha denna intresseanmälan för att allt ska hinnas med innan jul.

På driven finns en delad presentation med länkar som ni gärna kan använda med elever och kollegor när ni planerar era inköp.

Kategori

Skolbibliotek

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  Vänligen verifiera att du inte är en robot

  300

  Eller kontakta oss

  Telefonikon

  0522-69 60 00