Lucka 13: Film i skolan

När du visar film i klassrummet måste du ha institutionella rättigheter. Vi använder i första hand filmer från Mediapoolen/Digital pedagogik. De vill gärna tipsa om filmen Jultomtens dotter och uppföljaren Jakten på Kung Vinters kristall som ju är aktuella i dagarna! Jultomtens dotter (digitalpedagogik.se)

Bild på festivalprogram Prisma 2021 och skriften Att fånga filmkänslorna


Kommunen har även ett licensavtal med Swedish film och det går bra att använda SVTs filmer i klassrummet. På inblicken kan du läsa lite mer om detta med rättigheter och skyldigheter. Rättigheter och skyldigheter - Inblicken (uddevalla.se)

2022 är Uddevalla filmårskommun hos Göteborg Film Festival. Det innebär en hel del offentliga arrangemang under själva festivalen, utomhusbio till sommaren och framförallt visningar för skolan kopplat till deras festival för unga, Prisma, i oktober 2022. Vi vill passa på att satsa på fler filmvisningar för skolan, bland annat planeras det för en biodag under våren för årskurs 6 & 7.

Är du intresserad av att samtala om film med dina elever så kan vi hjälpa till med handledningar och visningsrättigheter. En hel del finns på Inblicken under Kultur i skolan. Kontakta gärna Cajsa Gustafsson om du har tankar och synpunkter om skolbio och film i skolan.

PS kolla gårdagens lucka om du är intresserad av att skapa film med eleverna.

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300