Skrivartävling med anor

I femton år har Källdalsskolan, tidigare Herrestadsskolan, anordnat en skrivartävling för hela skolan. Att eleverna får en mottagare för sina texter höjer statusen för skrivandet och tävlingsmomentet motiverar, även om det betonas att alla är vinnare. Genom att samlas kring ett skrivartema stärks också gemenskapen mellan både elever och personal på hela skolan. Årets tema för skrivartävlingen var Cirkus. Skolbibliotekarierna tog tillfället i akt att ha lyfta fram cirkusböcker i bibliotekskatalogen och det passade ju bra eftersom många andra skolor hade cirkus på fritidshemmens dag.

Cirkustält

Regler för tävlingen:

* Varje deltagare lämnar in ett bidrag med tema CIRKUS.

* F-klasserna deltager som hel grupp.

* Det inlämnade bidraget skall vara rättat och välskrivet.

* Valfritt skrivsätt. (Handskrivet eller dator.)

* Senaste inlämningsdag är fredagen den 6:e maj kl. 13.00.

* Ett bidrag från varje grupp/klass går till den stora finalen, fredagen den 20 maj.

* Vinnarna kommer att få fina bokpriser. De vinnande bidragen kommer att ställas ut i matsalen.

* Final och prisutdelning äger rum fredagen 20:e maj i idrottssalen.

Juryn som bestod av cirkusdirektören, lindanserskan och spådamen har läst och bedömt bidragen och dessutom ordnat en hejdundrande föreställning med prisutdelning. På scen stod förutom nämnda trio en hel hög utklädda kollegor och speciellt inbjudna artister från Cirkusexpressen. Stämningen var verkligen på topp, skruva upp ljudet på filmklippet nedan och hör själv!

Vid prisutdelningen läste Cirkusdirektören upp juryns motivering, Och vinnaren är … spänningen gick att ta på och så exploderade skolkamraterna i applåder när vinnaren förärades med diplom och bokpaket.

Här är två exempel från diplomen som delades ut:

Exempel 1:

Handling: Huvudpersonen i detta bidrag är en kille vid namn Marcus. Han är otroligt duktig i basket. Han lyckas göra flest poäng på alla matcher och alla tycker han är en RIKTIG stjärna. Hans mamma är död och hans pappa har mycket svårt att få pengarna att räcka till för sin familj. En dag händer något fruktansvärt. Marcus skadar sina båda ben och hans basketkarriär är över. Hur ska det nu gå? Han bestämmer sig för att testa en annan och ny karriär. Marcus bestämmer sig för att arbeta på cirkus…

Juryns motivering: Detta är en mycket trevlig berättelse med en fin handling. Bidraget innehåller allt det som en riktigt bra story ska innehålla. Mycket bra jobbat, tycker juryn. Juryn gillar att en helt vanlig kille lyckas så bra i basket. Det är också en berättelse där något hemskt händer. Man kan inte sluta läsa. Hur kommer det att sluta?

Exempel 2:

Handling: Huvudpersonen i detta bidrag är en kille vid namn James. Han är otroligt duktig på freestylefotboll. En dag får en cirkusdirektör syn på honom när han övar tricks i parken. Han blir genast anställd på cirkusen och nu fär han verkligen visa upp alla konster han är bra på! Hans absolut svåraste konst är när han går på lina och balanserar en boll på pannan , under rykande eld. Det har ingen någonsin tidigare klarat att göra

Juryns motivering: Detta är en mycket trevlig berättelse med en fin handling. Bidraget innehåller allt det som en riktigt bra story ska innehålla. Mycket bra jobbat, tycker juryn. Juryn gillar att en helt vanlig kille lyckas så bra att han blir känd över hela världen. Grattis James! Du lyckades ta hela världen med storm! Stort grattis till författaren av detta härliga bidrag!

Vilken härlig hyllning till skrivandet!

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300