Rap och hip hop på schemat

Under vecka 34 fick alla elever på Norgårdenskolan 7-9 ta del av en konsert på Bohusläns museum med Houman Sebghati, rappare, artist och föreläsare.

Hip hop-grupp på Bohusläns museums scen. 4 personer som sjunger och spelar

Tillsammans med bandet Dom Fantastiska Få bjöd Houman Sebghati eleverna på en både svängig och finstämd föreställning tillsammans med berättelser om såväl hip hopens historia som sin egen.

Det är inte så ofta som Uddevallas grundskolor tar del av musikföreställningar. Cajsa Gustafsson, samordnare för Kultur i skolan, är därför nöjd med att en hel skola har fått möjlighet att se konserten.

- Vår ambition med Kultur i skolan är att eleverna ska få möta olika berättelser och olika konstuttryck. Vi har också ett kompensatoriskt uppdrag som vi behöver lyfta och därför är jag jätteglad att eleverna fick detta tillfälle.

Norgårdenskolans lärare fick även en föreläsning med artisten, som berättade om sin livshistoria och uppmanade publiken att reflektera över gemensamma skärningspunkter.

- Mitt motto är att vara förändringen jag vill se i världen. Därför berättar jag om min färd, skriver Houman Sebghati på sin webbplats.  

Om Houman

Houman Sebghati startade sin karriär i västra Stockholm i slutet av nittiotalet. Han har samarbetat med andra artister som bland annat Petter, Timbuktu, Linda Pira, Cornelis Vreeswijk och Kayo. Han är utbildad historielärare och har skrivit en handbok mot rasism.

Houman Sebghati är även en aktiv samhällsdebattör. Här finns några exempel på medverkanden:

Houman Sebghati om rasism i skolan (Lärarstudentpodden 2019)

Houman Sebghati i Svt:s Mötet: Nytt land, nytt namn? (Vimeo, 2021)

 

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300