Lucka 5: Hälsningar från Källdalsskolan

Från Källdalsskolan får vi en julhälsning av Maude Östberg och bokbytargänget som berättar om Källdalsskolans bokbytardag som genomfördes under hösten.

Källdalsskolan bokbytargäng utklädda

Som traditionen bjuder firar vi på Källdalsskolan varje år BOKBYTARDAG under vecka 46 barnboksveckan. I år inföll den onsdagen den 16 november. Både Grundskolan och Anpassad Grundskola deltog. Alla tar med en bok hemifrån och får då en guldbiljett i stället. Denna biljett kan man sedan under själva bokbytardagen byta ut mot en annan bok från alla de bokbord som är uppdukade i skolans foaje. Många vuxna och elever är utklädda till någon känd bokfigur, seriefigur eller annat självvalt. (Det finns böcker för alla åldrar och smaker. Även många vuxenböcker som elever kan välja att ta till mamma, morfar eller annan vuxen.

Vår musiklärare Ellinor spelar under hela dagen som startar kl,8.15 och håller på till 14.00 för att alla elever ska få sin egen lilla tid (30 minuter /klass.) Vi sjunger tillsammans och eleverna har möjlighet att gissa på hur många sidor ett bokpaket innehåller. (Fyra fina bokpriser att vinna). Extra roligt i år var att anpassad grundskola hade 34 elever som deltog av 50. Flera av dem var utklädda och bytte böcker för fullt.

Varje klass fick en bok som lärare i klassen kan dela ut vid valfritt tillfälle i sin egen klass.

Två tipspromenader gick av stapeln under denna vecka, måndag-fredag. (En med litet lättare frågor, en med något svårare.) Uppsatta ute på skolgården.

Vårt skolbibliotek är extra rustat med böcker denna vecka.

Vi har ett jättefint samarbete med Rampens bibliotek som bjuder in alla klasser till BOKPRAT under hela denna vecka, vilket fungerade mycket bra!

Vänligen Maude Östberg och bokbytargänget initiativtagare till bokbytardagen på Källdalsskolan.

 

Bildspel från bokbytardagen

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300