Lucka 16: Vårens kulturutbud

Grundskolan ordnar kostnadsfria kulturupplevelser för alla elever. Genom vårt avtal med Regionteater Väst erbjuds scenkonst minst en gång om året.

Barn på kulturarrangemang

Under vårterminen kommer årskurs 1 få besök i klassrummet av Myndigheten för väsen och speciella händelser, även sjuorna får en klassrumsföreställning och för år F, 4, 5 & 8 blir det föreställningar på teatern. Läs mer på inblicken och boka era platser så snart som möjligt. Känner du dig osäker på hur ni ska för- och efterarbeta upplevelsen så har Regionteater Väst bra verktyg. De erbjuder också fortbildning i att "prata scenkonst" för lärargrupper. Till hösten planerar vi en öppen lärarvisning och workshop, kontakta skolbibliotekarie Cajsa Gustafsson om du vill veta mer. Har ni svårt att ta er till teatern så ordnar vi en bokad buss. Har ni svårt att upplåta ett klassrum till föreställningen så kanske vi kan hjälpa till att hitta en alternativ lokal. Väljer ni bort scenkonsten av andra anledningar så meddela oss gärna det, då får vi bättre underlag för att utvecka och förbättra utbudet.

Vill ni gå till Bohusläns museum så är deras lektioner gratis och vi hjälper till med bussen. För årskurs 3 erbjuder vi också en resa till Vitlycke museum.

Skolbio erbjuds för de yngsta under höstterminen och för de lite äldre under vårterminen.

Författarbesök för fyrorna blir det som vanligt redan i januari. Skolbibliotekarierna besöker alla tvåor med boklådor och det offentliga biblioteket delar ut en bokgåva till alla sexåringar. Kontakta gärna skolbibliotek@uddevalla.se för mer information om kulturutbud kopplat till litteratur och läsning.

Vecka 13 gör Kulturskolans lärare och elever en musikalisk turné för årskurs 3-6.

Vill ni utveckla arbetet med elevernas eget skapande så finns det möjlighet att söka bidraget Skapande skola. Det görs under januari månad och information skickas till rektorer och kontaktpersoner innan jul. Västra Götalandsregionen har också arrangörsstödet som ni kan söka nästa gång i maj inför höstterminen 2023.

Mer information om ovanstående och lite till hittar du på inblicken under kultur i skolan. Håll dig uppdaterad genom att läsa nyhetsbrevet från grundskolans utvecklingsenhet.

Kategori

Kultur i skolan

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300