Lucka 19: Temadag på Ramnerödsskolan kring kärlek och normer

Fredagen den 16 december arrangerade SO- och NO-lärarna på Ramnerödsskolan 7-9 en temadag kring ämnet kärlek och rätten att få älska vem man vill. Eleverna fick bland annat ta del av lektioner, gästföreläsare och en mässa.

Mässutställare och besökare i Ramnerödsskolans gymnastikssal

Identiteter, machonormer och samtycke

Årskurserna fick ta del av olika inriktningar på temat. Sjuorna pratade om identiteterna/läggningarna HBTQIA, åttorna pratade machonormer och niorna fokuserade på begreppet samtycke.

Åttorna hade besök av författaren och föreläsaren Kadir Meral som berättade om integration, machokultur och mansnormer. Niorna har tidigare under hösten sett en teaterföreställning om samtycke på Regionteater Väst.

Mässa med utställare

Alla klasserna besökte också en mässa i gymnastiksalen under en halvtimme där de fick gå runt och ställa frågor om de olika mässutställarnas verksamhet. I montrarna stod representanter från bland annat Ungdomsmottagningen, Fältenheten, Skolbibliotek Uddevalla, Uddevallamoskén och Ungdomsfullmäktige.

- Det har varit en lyckad dag idag, säger SO-läraren Yussra El Rinawi. Elevernas reaktioner och frågor under exempelvis Kadir Merals föreläsning visade att det var ett ämne som verkligen berörde dem.

Läs mer på Bohusläningen.se (du behöver abonnemang): Temadag lär högstadieeleverna om HBTQI+ och hederskultur

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300