Nordens Ark blev klassrum för en dag

Fredagen den 24 maj åkte hela Hovhultsskolan till Nordens Ark. Tre bussar var fulla av förväntansfulla och lite pirriga elever med ryggsäckar fulla av medhavd fika. Utflykten var en del av skolans upplevelsebaserade lärande kopplat till deras språk- och kunskapsutvecklande arbete.

En härlig dag på Nordens ark med massor av roliga aktiviteter och djurspaningar.

Välförberedda elever

Personal och elever har sedan början på vårterminen förberett sig inför besöket genom att lära sig om de olika djur som finns på Nordens Ark, men även andra djur. Man hämtade information från Nordens Arks hemsida och från böcker från skolbiblioteket som köpts in just för detta ändamål. Innehållet har främst handlat om att lära sig fler ord och begrepp kopplade till djur, men också få en förståelse för att bevara arter och att skydda utrotningshotade djur.

Många djur visade sig

Med till Nordens Ark var alla vuxna på skolan. På plats väntade dels en rundvandring i parken och dels ett besök på lantgården. Vädret var på skolans sida; en mulen dag utan regn och eleverna fick se många djur som annars inte brukar visa sig.

- Eleverna var laddade med kunskap och ställde många nyfikna frågor, säger förstelärare Josefine Lindholm. De gav tummen upp till Nordens Ark och har både upplevt och lärt sig mycket!

Kommentarer från eleverna

"Tigern äter rått kött. Den tuggar jättemycket, sedan vilar den."

"Den vita storkens ägg är jättestora! Vi såg ägg i en kikare."

"Jag såg två röda pandor. Det var roligt att se alla djur och kul att vara med kompisar."

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300