Sommarläsning

Tecknad bild av en nyckelpiga som läser

Nu är ett härligt sommarlov framför oss och barnen har snart ledigt från skolan. Vi skolbibliotekarier skulle dock vilja skicka en tanke till er föräldrar att uppmuntra era barn till läsning även under sommaren. Barn som inte läser under sommaren tappar ofta den läsförmåga eller det läsflyt som de arbetat upp under skolåret. Det gör att när skolan sätter igång i höst kan barnen återigen få kämpa med sin läsning och skolarbetet blir då jobbigt. Hjälp ditt barn i sommar genom att uppmuntra till läsning! Det kan vara att läsa på mjölkpaket, på skyltar, läsa spelregler, dagstidningar, serietidningar eller böcker. All läsning är bra! Och det kommer att göra skolstarten lättare i höst!

Vi vill tipsa om vårt eget digitala skolbibliotek welib, (logga in med single sign-on, Ditt barn behöver kunna sin vanliga inloggning till skoldatorn). Där finns både e-böcker och ljudböcker att läsa eller lyssna på.

Boktips från Skolbibliotek Uddevalla

Boktips för F-1 Pdf, 1.3 MB.

Boktips för 2-3 Pdf, 1.3 MB.

Boktips för 4-6 Pdf, 1.4 MB.

Boktips för 7-9 Pdf, 1.4 MB.

Stadsbibliotekets sommarläsning

Vi passar även på och tipsar om Stadsbibliotekets Sommarläsning där barn som läst 5 böcker och svarat på några frågor kan få en bok. Läs mer om det här: Sommarläsning - Biblioteken i Uddevalla

Vi önskar er alla en skön sommar!

Hälsningar skolbibliotekarierna i grundskolan

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00