Val av skola, skolplacering

Här kan du läsa om skolplacering vid inflyttning, om skolbyte samt om att önska skola inför förskoleklass, år sju och år fyra (gäller vissa skolor).

barn i skolan

Skolplacering vid inflyttning till kommunen

Vid inflyttning till Uddevalla kommun ansöker du om skolplacering för ditt barn via vår e-tjänst för vårdnadshavare. För att kunna använda tjänsten krävs ingen inloggning. Konto skapas när man gör sin ansökan.

Platsbrist på Uddevallas grundskolor

Med anledning av ökat antal elever är flera skolor fullbelagda i många årskurser. Det här får konsekvenser för nyinflyttade elever på så sätt att våra möjligheter är begränsade när det gäller att kunna erbjuda skolplacering på den skola som är belägen närmast hemmet.

Det innebär också att handläggningen för att erbjuda en plats på våra skolor ofta tar längre tid än normalt.

Bestämmelserna för skolplacering uppdateras just nu, mer information kommer.

Byta skola

Alla elever har rätt att under grundskoletiden ansöka om byte till en annan kommunal skola eller att söka till en fristående skola. Den platsbrist som för närvarande råder på Uddevallas kommunala grundskolor gör att vi på grund av organisatoriska och ekonomiska skäl kan ha svårt att bevilja bytesansökningar till de kommunala skolorna.

Läs mer om skolbyte »

Önska skola inför läsåret 2024/2025

Önska skola-informationen gäller:

  • elever som ska börja förskoleklass
  • elever som ska börja skolår 7
  • elever som dag går i årskurs tre på följande skolor: Hovhultsskolan, Ljungskileskolan F-3, Sandersdalsskolan och Källdalsskolan F-3.

Läs mer om att önska skola här

Kontakt

Funktionsbrevlåda Grundskolan

grundskolan@uddevalla.se

Kontaktcenter Rådhuset
Kungsgatan 29

Mer information

Förslag på sidor