eTwinning logo

eTwinningskola

I april 2018 utnämndes Uddevalla gymnasieskola till en eTwinningskola. Skolan är en av 5 skolor i Sverige som har fått denna utmärkelse. Utmärkelsen visar att Uddevalla gymnasieskola är ledande inom innovativa och kreativa pedagogiska metoder samt har ett utvecklat samarbete med kollegor, lärare och elever runt om i Europa på eTwinnings digitala plattform.


eTwinningambassadör

Vad är eTwinning? Det är en säker plattform för lärare som vill arbeta med skolor i Europa via nätet genom olika projekt.

Jag arbetar på Uddevalla Gymnasieskola, skolhus Agneberg, där jag undervisar i engelska, tyska och franska.

I min tjänst har jag ofta samarbetat med olika europeiska skolor i projektform via Internet och arbetsspråket har varit engelska.

Det är ett enkelt sätt att ta in världen i klassrummet, att låta eleverna visa sin samarbetsförmåga samt kreativitet och att som lärare få pedagogiska tips och idéer av andra europeiska kollegor. I egenskap av eTwinningambassadör har jag möjlighet att stötta och hjälpa lärare som är intresserade av att starta ett projekt.

Jag har gjort en PR video och hoppas därigenom att inspirera och att sprida information om eTwinning.

Vill du veta mer? Gå till: www.etwinning.net

Georgia Wilhemsson


Georgia Wilhelmsson har fått eTwinningpriset för projektet What´s up in Europe

Skolan har fått 20 000 kronor, tårta för personalen, diplom samt en resa till Bryssel för Georgia och rektor.
Ceremonin kommer att äga rum på Agneberg 29 maj 2015. eTwinning är en plattform för lärare som vill arbeta med skolor i Europa via nätet genom olika projekt.

Motivering till priset:
Projektet What’s up in Europe? har tilldelats eTwinningpriset 2015. Projektet har som mål att eleverna ska utveckla sin kulturella och språkliga kompetens. Detta gör eleverna genom att skriva och läsa artiklar i ett onlinemagasin, om sitt land och olika teman. Artiklarna tar upp så väl aktuella händelser i de olika europeiska länderna som kulturella företeelser.
Projektet använder aktivt olika digitala verktyg, samt har en publik webbsida där projektresultaten publiceras.


"A house without a book is a body without a soul"

Uddevalla Gymnasieskola tilldelades det Nationella priset 2017 för eTwinningprojektet "A house without a book is a body without a soul".

Detta projekt genomfördes i kursen engelska 6 tillsammans med klass SA14C och en fransk gymnasieklass. Undervisande lärare var Georgia Wilhelmsson och Francoise Sauvade.

Se artikel i Bohusläningen.


"Move2Learn, Learn2Move"

2017-03-20

Initiativet ”Move2Learn, Learn2Move” gör det möjligt för ungdomar att resa till EU-länder, utbyta erfarenheter av lärandeupplevelser och stärka den europeiska andan.

Genom det här initiativet kan det bli möjligt för minst 5 000 ungdomar som är 16 år eller äldre att resa inom ett pedagogiskt projekt som utvecklas med deras skolklass. Resorna bör genomföras mellan den 1 augusti 2017 och den 31 december 2018 och hänsyn tas till hållbarhetsaspekten i transportsätten.

eTwinning har fått i uppdrag att välja ut mottagarna av resevouchrar. Urvalsgruppen är lärare och elever 16 år och äldre som har deltagit i eTwinning-projekt som har ansökt om en National Quality Label i år. Prioritet ges till projekt som handlar om temat ”inkludering”.

Tack vare detta initiativ vann Georgia Wilhelmsson och nio elever i SA15C en resa till Italien för att besöka en eTwinning partnerskola i Gubbio som man samarbetade med förra året i projektet “The Universe is made of Tiny Stories”.

Kontakt

Georgia Wilhelmsson, +46 522‑69 68 91

Lärare

georgia.wilhelmsson@uddevalla.se

Uddevalla gymnasieskola agneberg Östergatan 12

45130 

UDDEVALLA