Om Elitidrottsgymnasiet

Uddevalla Elitidrottsgymnasium, UEIG, är en del inom Uddevalla Gymnasieskola. Här får duktiga idrottare en möjlighet att kombinera sina studier med en fördjupad idrottskunskap och träning mot elitnivå. Från och med läsåret 11/12 är UEIG:s verksamhet NIU-certifierad av Svenska Fotbollförbundet, Svenska Friidrottsförbundet Svenska Handbollförbundet och Svenska Simförbundet.

Vi bedriver NIU-utbildning inom Fotboll, Friidrott, Handboll och Simning.

Uddevalla Elitidrottsgymnasium är en starkt förankrad elitsatsning i Uddevalla som finansieras, drivs och utvecklas av

MÅL OCH AMBITION
Uddevalla Elitidrottsgymnasium har två övergripande målsättningar:

  • Erbjuda de elever som vill utvecklas till elitidrottare en anpassad och förberedande idrottsutbildning av högsta kvalité i välanpassade lokaler och med välutbildade tekniktränare.
  • Att Uddevalla Elitidrottsgymnasium skall ligga i utvecklingen framkant och vara det främsta och därmed det självklara idrottsgymnasiealternativet i Fyrbodalregionen.

TRÄNINGEN
På UEIG får eleven organiserad träning under ledning av några av Västsveriges främsta instruktörer. Träningen, som även varvas med teori, sker inom skoldagen.
OBSERVERA! Träningen börjar redan i årskurs 1

GYMNASIEPROGRAM
Hos oss kan du kombinera träningen på flera nationella gymnasieprogram på Uddevalla Gymnasieskola. På vissa av programmen gäller dock att du inte kan läsa moderna språk

KOST OCH HÄLSA
Under sin utbildningstid ges eleven riktade kunskaper om optimal kosthållning för att alltid vara energimässigt högpresterande under träning och tävling. Efter varje förmiddagsträning får samtliga idrottselever även frukost. Knuten till UEIG finns en väl utbyggd skolhälsovård.

LEDNING - SAMORDNING
Samordning och planering av verksamheten sköts av vår samordningsgrupp bestående av Benjamin Åberg, Johnny Drottz och rektor Anita Berg.

Förslag på sidor