Musik

Elev utför skolarbete på estetiska programmet, musik

Rock eller körmusik, jazz, världsmusik eller funk. Musik är en uttrycksform och uttryck är individuella.

Vill du lära dig vad som krävs för att just du skall lyckas som musiker, sångare, musikalartist, producent eller ljudtekniker? Vill du utveckla dina musikaliska talanger i en kreativ och inspirerande miljö? Välj inriktning musik på estetiska programmet.

Detta är programmet för dig som älskar musik. Hos oss får du tillgång till den kunskap och alla de moderna tekniska och kreativa verktyg du behöver för att skapa just din musikaliska profil, oavsett om du vill studera vidare på musikhögskola eller satsa på din musik via andra kanaler. Här finns helt enkelt allt det du behöver för att bli framtidens musiker eller artist. Vill du studera vidare inom andra ämnesområden är du väl förberedd även för det, utbildningen är bred och ger en god teoretisk grund, samtidigt som du får möjlighet att utveckla dina musikaliska färdigheter.

Hos oss får du möjlighet att spela och sjunga i rock- och popband, i jazz och världsmusikgrupper, i sångensembler och i olika körer. Du får individuella sång- eller instrumentallektioner på minst två instrument, du sätter upp och medverkar i musikaler, lär dig musikteori och musikproduktion, jobbar med ljudteknik och lär dig att skriva musik.

Vår musikutbildning är vida omtalad i både musikkretsar och musiknära branscher, inte minst tack vare den strida ström av musiker, artister och låtskrivare vi utbildat genom åren.

Den moderna artisten är inte bara en mycket skicklig musiker utan också en målmedveten och kreativ entreprenör. Därför jobbar vi aktivt med att utveckla företagsamhet. Detta tar sig bland annat uttryck i ett nära samarbete med de andra inriktningarna på skolan. Du planerar och uppträder på konserter och andra arrangemang och utvecklar på så vis din sociala kompetens och din förmåga att se möjligheter och driva projekt, såväl som dina estetiska och musikaliska talanger.

Poängplaner

Gymnasiegemensamma ämnen
Programgemensamma ämnen
Inriktning Musik
Programfördjupning
Övrigt

Förslag på sidor