Teater

Elev utför skolarbete på estetiska programmet, teater

Hos oss på teaterinriktningen spelar DU roll!

Här får du utveckla dina kreativa sidor, arbeta med skådespeleri och föreställningsarbete. Du utvecklas som person, som skådespelare och i teaterarbetet i stort - samtidigt som vi förbereder dig för vidarestudier på universitet och högskola!

Vi på teaterinriktningen arbetar inledningsvis med olika drama- och improvisationsövningar för att skapa en grupp och en gemensam grund att stå på inför kommande teaterarbeten. Oavsett om du har tidigare teatererfarenheter eller ej är du välkommen att börja hos oss!

Utöver kunskaperna inom scenområdet, skådespeleri, scenografi, kostym, mask, ljud, ljus och marknadsföring får du i din teaterutbildning med dig färdigheter som:

  • tränar dig i att samarbeta med andra
  • att tala och agera inför en publik

Vi åker på studieresor till Göteborg och ser teaterföreställningar flera gånger per läsår och arbetar med relevanta teaterprojekt. Du genomför minst en stor uppsättning varje läsår!

Oavsett om du fortsätter inom det estetiska området efter dina tre år hos oss är du rustad för vidare studier på universitet och högskola med en behörighet motsvarande samhällsprogrammet. Du som söker teaterprogrammet vill ha ut mesta möjliga av din gymnasieutbildning. Du är studiemotiverad och beredd på att jobba hårt för att nå dina mål både inom de teoretiska ämnena som i teaterkurserna. På teaterinriktningen kan du fortsätta läsa språk från högstadiet, eller välja ett nytt språk.

Vår studievägledare kan hjälpa dig så att dina individuella val ger de meritpoäng du vill ha.

Välkommen till tre intensiva, roliga, kreativa och utvecklande år hos oss!

Poängplaner

Gymnasiegemensamma ämnen
Programgemensamma ämnen
Inriktning Teater
Programfördjupning
Övrigt

Förslag på sidor