Charkuterist, finstyckare samt jakt och viltvård

Hur blir man charkuterist och finstyckare på gymnasiet?

Här finns en profil för dig med intresse för jakt och vilt och som vill arbeta inom charkuteri och finstyckning efter gymnasiet. Restaurang­ och livsmedelsprogrammet det ger dig relevanta kunskaper inom charkuteri och styckning.

Tre bilder: 1. Gägarpass, han laddar. 2. En man, en kvinna, med gevär står i naturen. 3. Charkuterivaror.

Under utbildningstiden får du lära dig att stycka kött, röka och tillverka olika charkuterivaror som korv och olika pålägg. Du kommer också att få lära dig om hur jägare tar hand om fällt vilt och hur viltkött bearbetas.

Efter avslutad utbildning kommer du att kunna arbeta inom köttbranschen och möjligheterna till arbete och bra lön är goda. När du utbildar dig hos oss är du tidigt i utbildningen ute i företagen i regionen och har praktik. Utbildningen är lärlingsinriktad där ungefär halva utbildningstiden görs i företag inom branschen.

Detta gör att möjligheter till anställning direkt efter avslutad utbildning är mycket goda då man redan fått arbeta med företagens arbetsuppgifter och lärt känna branschen.

Programstruktur Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Profilen Charkuterist, finstyckare samt jakt och viltvård ligger under inriktningen Kök och Servering

  • Profil mot Charkuterist, finstyckare samt jakt och viltvård.
  • Lärlingsutbildning, där ungefär hälften av utbildningen sker på en arbetsplats.
  • Innehåller praktik (APL) och ger en bred grund inom livsmedel, hygien och hantering av köttprodukter

Vi utvecklar en spännande profil riktad mot ungdomar med intresse av jakt och vilt samt vill arbeta i kött- och charkuteribranschen. Branschen växer och saknar medarbetare inom vår region.

Jakt och Viltvård kommer att ingå i utbildningen där jägarexamen erbjuds

  • Teoretisk och praktisk utbildning i jakt och viltvård
  • Den vilda maten - kurs i detaljstyckning av tex hjort, rådjur eller vildsvin
  • Praktisk utbildning i hur man tar hand om fällt vilt

Möjlighet att ta jägarexamen under skoltid.

Gymnasiegemenskamma ämnen
Programgemensamma ämnen
Inriktning, Kök och servering
Programfördjupning (aktuell profil)
Övrigt

Kontakt

Gunnar Axelsson, rektor

+46 522‑69 75 51

gunnar.axelsson@uddevalla.se

Uddevalla gymnasieskola

Östergatan 12

451 30 Uddevalla