Frisör

HV-Frisör

Frisörutbildningen är för dig med intresse för hår, mode, trender och människor. Vad får du lära dig? Klippa, färga och styla hår. Du får också lära dig håruppsättningar, extensions och makeup.

Arbetssätt

Under tiden hos oss får du de redskap både teoretiskt och praktisk som behövs för att bli en duktig frisör.Du kommer att få mycket breda kunskaper och färdigheter då hantverkskunnande,kreativitet, estetiskt tänkande och entreprenörskap är centralt. Vi samarbetar ibland med andra estetiska program med allt som rör olika frisyrer. Till utbildningen hör även kundpass med kundservice i vår egen frisörsalong, som är mycket uppskattad och välbesökt. Under utbildningen har du dessutom APL, (arbetsplatsförlagt lärande) för att utvecklas ännu mer i ditt framtida yrke.

Vad kan du arbeta med i framtiden

Utbildningen är en grund för dig som vill arbeta inom frisörbranschen.Du kan även arbeta med modellstyling kopplat till fotouppdrag, mm. Frisör är en del av Hantverksprogrammet och är yrkesförberedande.Efter utbildningen finns möjlighet att ta Gesäll och Mästarbrev.

Att tänka på

Det är viktigt att du har intresse för människor och hår.

Poängplaner

Gymnasiegemensamma ämnen
Programgemensamma ämnen
Inriktning Frisör
Programfördjupning
Övrigt

Kontakt

Terese Bernhardsson, +46 522‑69 75 14

Studie och yrkesvägledare

terese.bernhardsson@uddevalla.se

Östrabo Y

Infanterivägen 1