Hår- och Makeupstylist

HV-Hår- och Makeupstylist

Vi har utbildningen för dig som har ett stort intresse av mode, makeup och hårstyling! Fokus finns också på färg, form och stil i alla moment.

Vad får du lära dig?

Färgläran som ingår ger dig grunden för professionellt arbete inom makeup och färgrådgivning. Du får lära dig att sminka och styla personer utifrån deras egna förutsättningar och färgskalor samt hjälpa dem att hitta sin personliga stil. För att kunna lyckas med detta får du bland annat lära dig många olika makeuptekniker!

När det gäller hårstyling och håruppsättningar får du lära dig att med befintligt hår och extensions forma och skapa frisyrer. Du får dessutom lära dig grundläggande hudvård och nageldesign såsom styling av naglar på en modell inför exempelvis en modeshow.

Kunskap om mode och dess trender vad gäller kläder, skor och accessoarer ingår också i utbildningen. Här får du även öva dig i att ta fram outfits till olika kropps- och stiltyper för att tillsammans med makeup och hår skapa en vacker helhet! Du får bland annat arbeta i projektform och med verkliga stylingsuppdrag. Den arbetsplatsförlagda delen av utbildningen ligger i årskurs 2 och 3.

Vad kan du arbeta med i framtiden?

Utbildningen kan leda till arbete på makeover- fotostudios, skönhetssalonger, kosmetikabutiker, spa, samarbete med fotografer vid styling inför fotosessions eller som personal shopper. Dessutom passar utbildningen till arbete inom medie- och filmbranschen eller som egen företagare.

Är detta en utbildning för dig?

Det är viktigt att du tycker om mötet med nya människor och att jobba i team! Samt gilla nya trender och tänka kreativt!

Utbildningen är inte sökbar som lärling, finns intresse av utbildningsformen kontakta koordinator: maria.e.jonasson@uddevalla.se

Poängplaner

Gymnasiegemensamma ämnen
Programgemensamma ämnen
Inriktning Hår- och Makeupstylist
Programfördjupning Skolförlagt
Övrigt

Kontakt

Terese Bernhardsson, +46 522‑69 75 14

Studie och yrkesvägledare

terese.bernhardsson@uddevalla.se

Östrabo Y

Infanterivägen 1