Hotell och turism HT

Hotell- och turismprogrammet

Hotell- och turismprogrammet utbildar dig för jobb inom hotell- och turismbranschen. Du får träningen i att vara serviceinriktad och du kommer att få lära dig mer om hotell, turism, kommunikation, marknadsföring, entreprenörskap och servering.

På Hotell och turism får du kunskaper som behövs för arbete inom ett hotells olika avdelningar. Du får fördjupade kunskaper i service och bemötande. I receptionen kommer du, förutom att checka in och checka ut gäster, även lära dig vikten av gott gästbemötande.

På konferensavdelningen lär du lär dig att planera och organisera olika möten och evenemang. HT erbjuds som lärlingsutbildning och efter utbildningen kan du börja jobba direkt.

Du redo att jobba som exempelvis receptionist, frukostvärd, konferensvärd eller inom bokning, våningsservice/housekeeping eller event. Under utbildningen kan du också läsa kurser som ger grundläggande behörighet för studier högskolan. Inom yrkeshögskolan finns också goda möjligheter att hitta vidareutbildning inom besöksnäringen.

Receptionsklocka

De flesta yrkeskurserna på Hotell- och turismprogrammet passar extra bra att ha på en praktikplats som arbetsförlagt lärande (APL), så Hotell- och turismprogrammet erbjuds som lärlingsutbildning.

Rent konkret innebär det att minst 51 % av utbildningen sker på en praktikplats. Resten av skoltiden går du i din klass på Agneberg.

Under första läsåret kommer höstterminen att bestå av lektioner i ämnen som hotell, turism, service, servering, svenska, engelska, matematik och idrott & hälsa som studeras tillsammans med klassen på skolan. Praktiken (APL) startar till vårterminen och då kommer du att vara på din praktikplats onsdag, torsdag och fredag varje vecka. På måndagar och tisdagar är det lektioner på Agneberg som vanligt.

År två och tre har samma upplägg med två dagar skola och tre dagar praktik. På praktikplatsen finns en handledare som yrkesläraren har tät kontakt med. Yrkesläraren gör också besök på praktikplatsen.

Utbildningen erbjuds med två olika profiler, Reception och Konferens.

Mer om HT (presentation)

Se Skolverkets film om Hotell- och turismprogrammet

Poängplaner

Gymnasiegemensamma ämnen
Programgemensamma ämnen
Profil Reception
Profil Konferens
Övrigt

Kontakt

Kajsa Årebo Balsanius, studie och yrkesvägledare

+46 522‑69 68 72

kajsa.arebo-balsanius@uddevalla.se

Uddevalla gymnasieskola agneberg

Östergatan 12

451 30 Uddevalla

Förslag på sidor