hästar

Häst

Naturbruksprogrammet Häst

Är hästar ditt stora intresse? Vill du jobba i hästbranschen? Då är detta programmet för dig! Kanske vill du i framtiden arbeta som hästskötare på en anläggning, driva eget hästföretag eller vidareutbilda dig till exempelvis hovslagare eller beridare? Här får du en bred utbildning och en bra grund att stå på. I åk 3 får du möjlighet att genomföra hästskötarexamen - ett yrkesbevis på goda kunskaper inom hästverksamhet.

De första sex veckorna på höstterminen i åk 1 är helt skolförlagd och du läser då gymnasiegemensamma ämnen (så som svenska, engelska, matematik, idrott och hälsa) tillsammans med din lärlingsklass tre dagar i veckan och yrkesämnen (som djurhållning och djurens biologi) två dagar i veckan. Därefter är det dags för apl - arbetsplatsförlagt lärande. Du är då på din praktikplats två dagar per vecka, medan det är lektioner på Agneberg övriga två dagar. Från vårterminen i ettan är du på din apl tre dagar per vecka. Upplägget med två skolförlagda dagar och tre praktikdagar varje vecka fortsätter sedan tills du tar studenten i åk 3.

Du är på en apl-plats som är anpassad efter dig där vi har engagerade och kompetenta handledare inom din gren. Din apl-plats är en kvalitetssäkrad, seriös arbetsplats och lärare, handledare och elev har en tät dialog

Vi är glada och stolta över att vara ett av få gymnasieskolor i landet som erbjuder möjligheten att läsa hästskötare i lärlingsform - en unik chans att läsa din utbildning i ett nära samarbete mellan skola och bransch.

Poängplaner

Gymnasiegemensamma ämnen
Programgemensamma ämnen
Inriktning häst
Programfördjupning
Övrigt

Kontakt

Kajsa Årebo Balsanius, studie och yrkesvägledare

+46 522‑69 68 72

kajsa.arebo-balsanius@uddevalla.se

Uddevalla gymnasieskola

Förslag på sidor