hästar

Hästskötare

Naturbruksprogrammet Djur - Hästskötare med inriktning mot ridning

Är hästar ditt stora intresse? Vill du jobba i hästbranschen? Då är detta programmet för dig! Kanske vill du i framtiden arbeta som hästskötare på en anläggning, driva eget hästföretag eller vidareutbilda dig till hovslagare eller hippolog? Här får du en bred utbildning och en bra grund att stå på. I åk 3 får du möjlighet att genomföra hästskötarexamen - ett yrkesbevis på goda kunskaper inom hästverksamhet.

Halva höstterminen i åk 1 är helt skolförlagd och du läser då gymnasiegemensamma ämnen (så som svenska, engelska, matematik, idrott och hälsa) tillsammans med klassen tre dagar i veckan och yrkesämnen (som djurhållning och djurens biologi) två dagar i veckan. Därefter är det dags för APL - arbetsplatsförlagt lärande. Du är då på din praktikplats tre dagar per vecka, medan det är lektioner på Agneberg övriga två dagar.
Upplägget med två skolförlagda dagar och tre praktikdagar varje vecka fortsätter sedan tills du
tar studenten i åk 3.

Vi är glada och stolta över att vara ett av få gymnasier i landet som erbjuder möjligheten att läsa hästskötare i lärlingsform - en unik chans att läsa din utbildning i ett nära samarbete mellan skola och bransch.

Poängplaner

Gymnasiegemensamma ämnen
Programgemensamma ämnen
Inriktning Djur
Programfördjupning
Övrigt

Kontakt

Kajsa Årebo Balsanius, +46 522‑69 68 72

Studie och yrkesvägledare

kajsa.arebo-balsanius@uddevalla.se

Uddevalla gymnasieskola