Restaurang och livsmedel RL

Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Restaurang- och livsmedelsprogrammet passar särskilt dig som är intresserad av att i framtiden jobba inom restaurang, bageri, konditori, catering eller med livsmedel i butik.

Programmet ger yrkesexamen och möjlighet att läsa de ämnen som krävs för högskolebehörighet.

Inom programmet finns tre inriktningar:

Bageri och konditori (skolförlagt och lärling)

Färskvaror, delikatesser och catering (lärling)

Kök och servering (skolförlagt och lärling)


Första året på RL förbereder

Under första året kommer du under två dagar per skolvecka att jobba praktiskt i skolans bageri, restaurangkök, färskvaruavdelning, servering och butik.

Kurser första året

  • Branschkunskap inom restaurang och livsmedel
  • Service och bemötande 1

Förutom goda grunder, får du även kännedom om vad de tre olika inriktningarna innebär. Under år ett blir du alltså väl förberedd både för ditt val av inriktning och för din fortsatta yrkesutbildning.

Läs mer om lärling

Kontakt

Kajsa Årebo Balsanius, +46 522‑69 68 72

Studie och yrkesvägledare

kajsa.arebo-balsanius@uddevalla.se

Agneberg

Östergatan 12