Bageri och konditori

Vad får du lära dig?
På inriktningen bageri och konditori lär du dig ett gediget och traditionsfyllt hantverk som ständigt utvecklas och förnyas. Du får lära dig bakning av alla de slag: kaffebröd, olika matbröd, surdegsbak med mera. I konditoriet blir det alla sorters tårtor, bakelser, choklad, marsipan och konfektyrer. Du lär dig om bakprocessen, om olika ingredienser och om hur de fungerar tillsammans. Under din studietid får du erfarenhet av kundservice och försäljning i Agnebergsbutiken där du får vara med och sälja produkter som producerats av dig själv och andra elever på Restaurang- och livsmedelsprogrammet (RL). I bageriet förväntas du vara intresserad, flexibel, kreativ och orka stå längre perioder.
Delar av utbildningen är APL, arbetsplatsförlagt lärande, då du är på en arbetsplats, skolan samarbetar med ett antal företag och tillsammans ger vi dig en bra grundutbildning och branschvana.
Vad kan du arbeta med i framtiden?
Efter utbildningen kan du arbeta i bageri, på konditori eller på kafé. Det finns många olika typer av arbetsplatser, såsom bagerier i stora livsmedelsbutiker där man kan välja om man vill arbeta morgon eller eftermiddag, stora bagerier som säljer till många butiker och små bagerier/konditorier där tillverkningen sker innanför butiken där produkterna säljs.
Eller kontakta oss
gymnasiet@uddevalla.se
0522-69 60 00