Färskvaror, delikatesser och catering

RL-Färskvaror, delikatesser och catering

Vad får du lära dig?

Inriktningen omfattar flera olika delar. Du lär dig det grundläggande om service, försäljning, matlagning, drycker, dukning och uppläggning. Dessutom har du möjlighet att specialisera dig genom att välja bland programmets fördjupningskurser som till exempel entreprenörskap, marknadsföring och/eller specialkoster.

Vad kan du arbeta med i framtiden?

Det här är din inriktning om du i din framtid ser dig själv som exempelvis butikssäljare, matinformatör, caféägare etc. Inriktningens delar förbereder dig väl för arbete i livsmedelsbutik, såväl i delikatessavdelningen som inom andra färskvaruavdelningar eller för arbete inom livsmedelsindustrin. Under utbildningen kanske du även finner inspiration till att vidareutbilda dig på högskola/universitet, till kostekonom, dietist eller dylikt.

Poängplaner

Gymnasiegemensamma ämnen
Programgemensamma ämnen
Inriktning Färskvaror, delikatesser och catering
Programfördjupning
Övrigt

Kontakt

Kajsa Årebo Balsanius, +46 522‑69 68 72

Studie och yrkesvägledare

kajsa.arebo-balsanius@uddevalla.se

Agneberg

Östergatan 12