Kök och servering

RL-Kök och servering

Passar det dig?

Denna inriktning väljer du som är intresserad av matlagning och servering i restaurang och/eller bar. Inriktningen har två yrkesutgångar, nämligen kock och servitör.

Vad får du lära dig?

Denna inriktning väljer du som är intresserad av matlagning och servering i restaurang och/eller bar. Inriktningen har två yrkesutgångar, nämligen kock och servitör. På inriktningen Kök och servering fördjupar du dina kunskaper i hur en måltid kan sättas samman när det gäller att kombinera mat och dryck för ett lyckat resultat. I vår övningsrestaurang Gesällen utvecklar du också dina praktiska färdigheter inom matlagning eller servering. Beroende på vilken programfördjupning du väljer, så specialiserar du dig inom antingen Matlagningskunskap eller Serveringskunskap.

Vad kan du arbeta med i framtiden?

Framtidsyrke för dig som gått denna inriktning är kock, kallskänka, servitris eller servitör. Andra framtidsyrken är kanske bartender, barista, sommelier eller hovmästare.

Poängplaner

Gymnasiegemensamma ämnen
Programgemensamma ämnen
Inriktning Kök och servering
Programfördjupning Kök skolförlagt
Programfördjupning Servering skolförlagt
Övrigt

Kontakt

Kajsa Årebo Balsanius, +46 522‑69 68 72

Studie och yrkesvägledare

kajsa.arebo-balsanius@uddevalla.se

Agneberg

Östergatan 12