Riksintag Florist

HV-Florist

Välkommen till världens vackraste yrke…

Logotype Florist

Tycker du om blommor, form/färg och nya trender? Är du en person som vill jobba både med händer och huvud? Då har du hittat rätt!

Floristyrket är ett hantverk som kräver både teoretisk kunskap och ett praktiskt handlag. Du får lära dig olika tekniker och binderistilar för att utföra alla sorters blomsterarbeten som buketter, dekorationer, bröllopsblommor, begravningsarbeten och mycket, mycket mer. Du får lära dig att hantera olika blommor och växter samt hur man skall tänka kring färg och form när man komponerar ihop ett arbete.

Hantverksprogrammet - florist är ett yrkesprogram som leder till yrkesexamen. Hos oss kan du i årskurs 3 också välja att göra ditt yrkesprov, ett examensprov som intygar din kunskapsnivå. Yrkesbeviset granskas och utfärdas av Floristernas yrkesråd. Yrkesprovet är en bra start inför gesällprovet.

Floristutbildningen vänder sig till dig som vill utveckla din kreativitet, konstnärlighet och samarbetsförmåga med tanke på ett jobb med blommor.

Jobba efter skolan?

Efter utbildningen kan du bland annat arbeta i blomsterbutik, i trädgårdshandel eller som växtinredare/dekoratör. Du kan också läsa vidare inom konst, design, inredning och trädgård.

Arbetsplatsförlagt lärande, APL, ingår som en betydelsefull del i utbildningen och ger dig inblick in yrkesområdet och en möjlighet knyta kontakter i branschen.

Vi finns på Facebook, följ oss gärna

 

Poängplaner

Gymnasiegemensamma ämnen
Programgemensamma ämnen
Inriktning Florist
Programfördjupning
Övrigt

Förslag på sidor