Restaurang & Storkök Basutbildning

Start

Måndag 24 augusti kl. 09.00

Plats

Uddevalla Vuxenutbildning, Kaserngården 1B, Metodköket, källarplanet.

Obligatorisk närvaro, annars kan du mista din plats på utbildningen.

Lärare

Pär Mild, 0522-69 78 15
Marina Bratt

Dator

Man bör ha tillgång till dator för att klara hemuppgifter.

Kostnader

Eftersom du har mycket praktiska lektioner med provsmakning, måste du betala en råvarukostnad på 400 kr per halvår.

OBS! Du måste kunna smaka på all mat.

Arbetskläder

Livsmedelslagen kräver att du som arbetar med livsmedel är klädd på ett yrkesmässigt sätt. Detta gäller både metodmatlagning och produktion. Därför ska du vara klädd enligt följande:

  • Kockrock eller
  • Kockbyxor, svarta eller pepitarutiga. OBS! Jeans eller joggingbyxor är inte tillåtna
  • Huvudbonad. Svart eller vit keps, sotarmössa eller liknande utan tryck
  • Eventuellt förkläde, svart eller vitt, med eller utan bröstlapp, utan tryck
  • Skor. Halksäkra med hel tå, ex. mjuka träskor

Vi vill att du har kläderna till kursstart.

Viktigt att tänka på innan du börjar

  • När du arbetar med livsmedel är det inte tillåtet med någon form av piercing.
  • Har du varit utanför Norden de senaste 6 månaderna och har sympton från mage-tarm måste du lämna salmonellaprov för att få vara i köken.
    Ta kontakt med din vårdcentral!

CSN-period

2020-08-24--2021-01-08 = 20 veckor, totalt 400 poäng
2021-01-11--06-04 = 21 veckor, totalt 500 poäng

Har du några frågor, hör gärna av dig till oss!

Välkommen till en rolig och lärorik studietid hos oss på Vuxenutbildningen.

Kontakt

Pär Mild, +46 522‑69 78 15

Lärare

par.mild@uddevalla.se

Vuxenutbildningen Kaserngården 1a

45134 

UDDEVALLA

Marina Bratt,

Lärare

marina.bratt@uddevalla.se

Vuxenutbildningen Kaserngården 1a

45134 

UDDEVALLA