Restaurang & Storkök

Restaurang

Start 3 oktober

Plats

Margaretas källare, Margretegärdeskolan 
Adress: Margretegärde, Skolgatan 2

Om du är frånvarande vid första lektionstillfället mister du din plats på utbildningen.
(Gäller inte om du i förväg har kontaktat oss och meddelat att du är sjuk – vid sjukdomssymptom ber vi dig att inte komma till skolan)

Lärare

Pär Mild, pami02@gapp.uddevalla.se, 0522-697815

Elisabet Burman, elbu01@gapp.uddevalla.se

Elisabet Myrehag, elmy02@gapp.uddevalla.se

Dator

Man bör ha tillgång till dator för att klara hemuppgifter.

Ditt googlekonto

Läs mer om ditt konto här

Kurskod till Google Classroom - Zn3ah2o

Kostnader

Eftersom du har mycket praktiska lektioner med provsmakning, måste du betala en råvarukostnad på 400 kr per halvår.

OBS! Du måste kunna smaka på all mat.

Arbetskläder

Livsmedelslagen kräver att du som arbetar med livsmedel är klädd på ett yrkesmässigt sätt. Detta gäller både metodmatlagning och produktion. Därför ska du vara klädd enligt följande:

  • Kockrock eller
  • Kockbyxor, svarta eller pepitarutiga. OBS! Jeans eller joggingbyxor är inte tillåtna
  • Huvudbonad. Svart eller vit keps, sotarmössa eller liknande utan tryck
  • Eventuellt förkläde, svart eller vitt, med eller utan bröstlapp, utan tryck
  • Skor. Halksäkra med hel tå, ex. mjuka träskor

Vi vill att du har kläderna till kursstart.

Viktigt att tänka på innan du börjar

  • När du arbetar med livsmedel är det inte tillåtet med någon form av piercing.
  • Har du varit utanför Norden de senaste 6 månaderna och har sympton från mage-tarm måste du lämna salmonellaprov för att få vara i köken.
    Ta kontakt med din vårdcentral!

Har du några frågor, hör gärna av dig till oss!

Välkommen till en rolig och lärorik studietid hos oss på Vuxenutbildningen.


Förslag på sidor