Restaurang och storkök Bas med yrkessvenska

ros

Start

Tisdag 12 januari kl. 09.00

Plats

Uddevalla Vuxenutbildning,
Kaserngården 1 A, metodköket, källarplanet

Obligatorisk närvaro, annars kan du mista din plats på utbildningen.

Närvaro

Du kommer att studera heltid, vilket motsvarar ca 40 timmars arbetsvecka, en del av tiden är schemalagd, viss tid disponerar du själv. På den schemalagda tiden är det obligatorisk närvaro.
Det är en kort och intensiv utbildning - för att nå målen och komma ut på arbetsmarknaden krävs engagemang, närvaro och intresse för mat.

Kostnader

Eftersom du har mycket praktiska lektioner med provsmakning, måste du betala en råvarukostnad på 400 kronor. När vi är i produktionsköket på Margretegärdeskolan kan du köpa lunch för 40 kronor/dag.

Arbetskläder

Livsmedelslagen kräver att du som arbetar med livsmedel är klädd på ett yrkesmässigt sätt. Detta gäller både metodmatlagning och produktion. Därför ska du vara klädd enligt följande:

  • Kockrock eller vit T-shirt
  • Kockbyxor, svarta eller pepitarutiga. OBS! Jeans eller joggingbyxor är inte tillåtna.
  • Huvudbonad. Svart eller vit keps, sotarmössa eller liknande utan tryck.
  • Förkläde, svart eller vitt, med eller utan bröstlapp, utan tryck.
  • Skor. Anpassade för yrket.

Kläderna kan du köpa på bl a deVal, Olympus eller Teknikgruppen. Vi vill att du har kläderna till kursstart.

Övrig information

  • När du arbetar med livsmedel är det inte tillåtet med någon form av piercing.
  • Har du varit utanför Norden de senaste 6 månaderna och har sympton från mage-tarm måste du lämna salmonellaprov för att få vara i köken. Ta kontakt med din vårdcentral!

Har du några frågor, hör gärna av dig till oss!

Välkommen till en rolig och lärorik studietid hos oss på Vuxenutbildningen.

Lärare

Elisabet Myrehag, 0522- 69 78 06

Elisabet Burman, 0522-69 78 26

Pär Mild, 0522-69 78 15

Marina Bratt

Kontakt

Funktionsbrevlåda Vuxenutbildningen,

Vuxenutbildningen@uddevalla.se

Telefon 0522-69 60 00