IT på VUX

När du blivit antagen till Vuxenutbildningen skapas ett Google-konto och ett konto för inloggning till skolans datorer. Skolan har ett trådlöst nät, så nu kan du surfa med egen dator/mobil mm. Kommunens fria wifi heter UA publikt.

GAFE

G Suite

Google Suite for Education förenklar skolarbetet

Du kan logga in på ditt konto oavsett utrustning (PC, Mac eller Chromebook, smartphones och surfplattor). På en PC eller Mac går du in i webbläsaren Chrome.

Google Suite For Education (G Suite) är en molntjänst som erbjuder ett antal tjänster anpassade för skolan. Verktygen i G Suite är ett stöd i lärprocessen och gynnar all form av kommunikation, samarbete och gemensamt lärande. Tre centrala appar för att kunna dela/ta del av information är Classroom, Drive och Gmail.

Läs mer om G Suite här 

Logga in

Du som är elev och tidigare gått i kommunal skola i Uddevalla, fortsätter använda samma Google-konto.
Nya elever i Uddevalla kommun får information om inloggningsuppgifter skickat till mailen som man har registrerat vid anmälan.

För personal finns information om inloggning på vårt intranät.

När du slutar

När du slutar skolan avslutas G Suite/@gapp.uddevalla.se-kontot. Om du som elev vill ha kvar skolarbete, bilder, filmer eller annat som finns sparat inom ramen för ditt @gapp.uddevalla.se-konto måste du själv flytta över detta till ett privat konto innan du slutar.

Kontakt

Funktionsbrevlåda Vuxenutbildningen,

Vuxenutbildningen@uddevalla.se

Telefon 0522-69 60 00