Amanda läser till damskräddare

"Jag har lärt mig otroligt mycket på knappt ett år och ser fram emot att se hur mina kunskaper utvecklas vidare."

Klänningsskräddare Rebecka Vuxenutbildning

Amanda Aronsson

Damskräddare, År 1

Varför sökte du till Nordiska Skräddarskolan?

Det var när jag började gå kvällskurser i skrädderi på folkuniversitet i Stockholm som jag upptäckte hur mycket jag älskar det här hantverket! Min kursledare som tidigare gått på Nordiska Skräddarskolan rekommenderade mig utbildningen och jag bestämde mig för att söka, vilket jag är otroligt glad för!

Det bästa med utbildningen?

Det bästa med utbildningen är lärarnas kompetens och engagemang. Jag har lärt mig otroligt mycket på knappt ett år och ser fram emot att se hur mina kunskaper utvecklas vidare. En annan stor fördel är att vi redan arbetar med att sy plagg till kunder samt att vi har två LIA-perioder där vi får möjlighet testa, inrikta oss och få en god inblick i yrket.

Vad vill du göra efter utbildningen?

Jag vill ju göra så mycket! Ett av mina mål är att starta ett eget företag och jobba med egen design. En dröm är också att kombinera skrädderi med andra av mina intressen såsom musik.

Skulle du rekommendera utbildningen till andra?

Jag rekommenderar verkligen andra att söka till Nordiska Skräddarskolan. Mitt första år har varit jätteroligt och jag känner mig trygg i att jag efter avslutad utbildning fått de kunskaper som krävs för att arbeta som skräddare.